Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se juče u Staroj Pazovi uoči prijateljske utakmice sa Francuskom, domaćinom narednog Evropskog prvenstva, ali i početka kvalifikacija za kontinentalnu smotru koja će se održati 2016. godine.

Duel sa „trikolorima“ zakazan je za 7. septembar na stadionu Partizana na čiju će travu „orlovi“ istrčati u sastavu koji je velikom većinom predvodio i Siniša Mihajlović, s tim da se od novog selektora inostranog porekla i iskustva Dika Advokata očekuje da udahne novu snagu. Iskusni reprezentativci nisu krili zadovoljstvo što im se ukazala prilika da sarađuju sa trenerom koji se dokazao na klupskom i reprezentativnom nivou, uz najavu da će se maksimalno boriti u svakom meču kako bi izborili prolaz na EURO 2016, pa i prvom sa Francuskom koji nema rezultatski značaj.

– Dobro je što nam je prva utakmica prijateljska, jer ćemo bez pritiska da upoznamo selektora a i on nas. Pred nama su izuzetno teške kvalifikacije i bilo bi dobro kada bismo osvojili svih šest bodova u prve dve takmičarske utakmice. Vrlo je važno da dobro počnemo. Odlazak na Evropsko prvenstvo nam je obaveza i to svima treba da bude jasno. Znam da neće biti lako, poštujemo svakog protivnika, ali daćemo sve od sebe da se plasiramo – istakao je iskusni defanzivac Dušan Basta.

Da će od selektora naučiti nešto novo, ali i da će izgraditi pobednički mentalitet, očekuje i Dušan Tadić, novi junak premijerligaša Sautemptona, koji je potpunu afirmaciju stekao u holandskom fudbalu u dresovima Groningena i Tventea.

– Nisam sarađivao sa Advokatom, ali sam o njemu čuo sve najbolje i znam da ga izuzetno cene u Holandiji. Njihovi treneri imaju disciplinu i taktički su izuzetno obučeni. Vole da njihove ekipe igraju lep fudbal, pa se nadam da će tako biti i sa nama. Ne treba da se opterećujem pritiskom dobrih igara u klubu, već je bitno da svi beležimo dobre partije i u svojim timovima i u reprezentaciji – naglasio je Tadić.

Podsetimo, nakon prijateljskog susreta sa Francuskom, Srbija prvi kvalifikacioni meč u grupi I igra 11. septembra na gostovanju Jermeniji, dok će takmičarsku premijeru na svom terenu imati 14. oktobra kada takođe na stadion u Humskoj bude došla Albanija.

Kuzmanović: Start najvažniji

– Prve utakmice bi trebalo da dobijemo, to je najvažnije. Mnogo je bitno da dobro počnemo i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Nije važno gde ću biti pozicioniran na terenu, iako sam u Interu igrao po levoj strani, bitno je da sam tu i da se uklopimo što pre. Francuska je idealan protivnik pred dve jake utakmice u kvalifikacijama – iskren je povratnik u nacionalni tim Zdravko Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari