Fudbaleri Partizana uspeli su u Bugarskoj da pronađu put iz „lude šume“ i da se bez ogrebotina domognu Beograda, gde će pred svojim navijačima pokušati da 6. avgusta eliminišu Ludogorec u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Remi bez golova, uoči revanša, deluje obećavajuće barem na papiru, na kome najveći optimisti već iscrtavaju mušemu Lige šampiona za plej-of rundu kvalifikacija.


Crno-beli su u Razgradu samo u prvih 20 minuta delovali kao tim koji ima jasnu ideju, koncepciju i stil igre koji može nametnuti rivalu. Ludogorec je u prvom meču bio osetno oslabljen neigranjem nekolicine standardnih igrača, ali je uprkos tome bio bolji rival, sa daleko tečnijom igrom, ofanzivnom i podjednako opasnom kroz sredinu i po bokovima.

– Moglo je i bolje, ali bi trebalo imati u vidu da uvek može i gore. Ne bi trebalo biti neskroman, zatvorili smo prilaze našem golu, a kako se utakmica odvijala to je ispalo kao osnovni cilj. Oni će biti druga ekipa u revanšu, a i mi sasvim sigurno – naveo je Vladimir Volkov.

Za brigu je činjenica da se Partizan branio skoro 70 minuta i da nikako nije uspevao da zadrži loptu u svom posedu duže od nekoliko desetina sekundi. Brojni neprecizni pasovi ukazuju na manjak tehničke osposobljenosti, koja je usko povezana sa evidentnom nesigurnošću. Veznjaci su uglavnom stajali predaleko od rivalskih igrača, što je Ludogorecu omogućilo da kreira igru po sopstvenom nahođenju. U Razgradu je takođe bilo evidentno da domaćin ima poroznu odbranu i ukoliko crno-beli u revanšu prebace težište igre na protivničku polovinu, gol šansi će svakako biti, bez obzira na to da li će Danko Lazović do tada zalečiti povredu ramena, koju je zadobio u Bugarskoj.

– Šef je zahtevao od nas da igramo uže napred i zato je bilo toliko uklizavanja, borbe za svaku loptu. Imamo dobar rezultat za revanš i verujem da ćemo imati više sreće na našem stadionu. Sigurno je da Bugare očekuje pakao u Humskoj pred našim navijačima a samim tim će i utakmica izgledati potpuno drugačije – optimista je Petar Škuletić.

Marselinjo „prozvao“ crno-bele

– Rezultat je loš za nas, imali smo prilike da damo gol i trebalo je da bude minimum 2:0. Ja sam imao dve šanse, ali sam promašio. Partizan je igrao kao neki mali tim, mnogo je respektovao Ludogorec. Branili su se sa 11 igrača. Mi smo svih 90 minuta napadali, ali dobro, za to postoji revanš – sumirao je utiske Marselinjo.

Avion opet kasnio

Maler je baš poterao fudbalere Partizana. Treći put u kratkom periodu crno-beli su imali problema sa letom. Ovoga puta na povratku za Beograd avion iz Varne nije poleteo na vreme, tačnije kasnio je tri sata, zato što je usled nevremena u Podgorici imao problema pri dolasku u bugarsku luku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari