Partizanova napadačka linija sledeće sezone neće uopšte ličiti na onu iz prolećnog dela sezone. Ni brojčano, ni sastavom ni formacijski, jer je uprava prvaka Srbije ovog leta, dovođenjem Bugarina Valerija Božinova i Kamerunca Oumarua Abubakura, ispravila zimsku grešku s prodajom, odnosno puštanjem ubitačnog golgeterskog tandema Petar Škuletić – Danko Lazović.

Pod uslovom da maloletni Ivan Šaponjić ne ode u inostranstvo posle samo jedne kalendarske godine u seniorskom timu, a Nemanja Kojić ne iskoristi dozvolu za transfer, crno-beli će na platnom spisku imati četiri klasična centarfora. Ili duplo više nego u drugom delu borbe za 26. domaću klupsku titulu i kvalifikacije za Ligu šampiona, što je optimalan broj za ekipu koja pretenduje na domaće trofeje i planira proboj u kontinentalnu elitu ili makar do utešne Lige Evrope.

Kako su pomenuti stranci u najboljim igračkim godinama, dakle imaju dovoljno iskustva i znanja za pravljenje prevage na terenu – barem u našim okvirima, i imaju visoka primanja, a Partizan su izabrali zbog oživljavanja karijera, teško je zamisliti da će sedeti na klupi za rezerve. Jednako kontraproduktivno bi bilo i sputavanje starosedelaca, prvenstveno osvajača svetskog zlata za omladince Šaponjića, koji je poslednjih meseci minule sezone dobio i odlično iskoristio finu minutažu u špicu “parnog valjka”.

Sve ovo je navelo trenera Zorana Milinkovića da razmisli o odustajanju od formacije s pojačanim veznim redom i jednim špicem, koja se u derbijima transformisala u postavku bez pravog centarfora.

– Probaćemo da igramo u formaciji 4-3-3, tako da će biti prostora za trojicu napadača na terenu, u sito vreme – poručio je is Slovenije šef stručnog štaba crno-belih, koji su sinoć protiv tamošnjeg Rudara (Velenje) odigrali prvu test utakmicu u ovoj fazi priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari