Polufinale, odlazak na Svetsko prvenstvo 2015. kao utešna, ali vredna, nagrada ili povratak već posle prve faze takmičenja – sve je to na „talonu“ omladinskoj selekciji Srbije u večerašnjem meču s Bugarskom, u poslednjem kolu B grupe šampionata Evrope u Mađarskoj, a najviše od njih samih zavisi kako će proći u „kartanju“ s komšijama, Nemačkom i Ukrajinom.


Ako posle dve odlične partije, sticajem raznih okolnosti materijalizovane samo remijima, konačno spoje dobru igru i rezultat, uz dva gola razlike, onda „orlići“ idu i u „top četiri“ i na Mundijal za devetnaestogodšnjake. Ukoliko budu slavili samo s 1:0, a Nemci i Ukrajinci podele „plen“, s četiri ili više gola u njihovom meču, onda definitivno nema ništa od odbrane prošlogodišnje titule, ali biće izvađena „viza“ za SP na Novom Zelandu. Ona će nam pripasti i u slučaju da posle 90 minuta s Bugarima ne bude slavljenika, dok bi poraz izabranike Veljka Paunovića sa treće pozicije gurnuo na poslednje mesto i ostavio ih praznih šaka.

– Sve zavisi samo od nas. U slučaju pobede protiv Bugarske trebalo bi da se desi čudo u meču Ukrajine i Nemačke, pa da mi ne odemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo. Mnogo će nam nedostajati znanje, energija i čvrsta volja kapitena Nemanje Maksimovića i Andrije Živkovića, možda najboljeg igrača celog šampionata, ali moramo da se borimo i izborimo s tim. Ova ekipa je dovoljno jaka, motivisana i spremna za toliko željenu pobedu. Zaslužili smo da odemo dalje – optimista je selektor naših omladinaca Veljko Paunović.

Bez Živkovića i Maksimovića

Naš tim značajno oslabljen ulazi u ovaj duel, jer najboljih pojedinaca iz prošlog susreta neće biti ni u protokolu. Partizan je za svoje mečeve s Ludogorecom uzeo dvostrukog asistenta protiv Nemaca Andriju Živkovića, što će posle ovog meča učiniti i s drugim krilnim vezistom Danilom Pantićem, dok kapiten i golgeter protiv „pancera“ Nemanja Maksimović odrađuje suspenziju zbog nepostojećeg faula za crveni karton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari