Pet puta je Partizan gostovao u Novom Pazaru i samo jednom pobedio, 2011. godine u Kupu Srbije, kada je ekipa s trenerom Aleksandrom Stanojevićem slavila sa 3:0. Od tada zna samo za remije u Superligi. Dva meča su završena rezultatom 1:1, a dva bez golova.

– Mi smo tu da menjamo tradiciju u gradu na Jošanici, za koji nas ne vežu prijatna iskustva. I sada nas čekaju vreo ambijent i motivisan domaćin. Reč je o iskusnoj ekipi koja nije najbolje počela prvenstvo, ali njeni igrači su uvek inspirisani kada preko puta sebe vide kolege u Partizanovim dresovima. Pristupamo im sa puno poštovanja, opreznosti i ozbiljnosti. Jesmo umorni od non-stop igranja i stalnih putovanja, ali očekujem da odigramo kako se to od nas očekuje i uzmemo sva tri boda – nada se prekidu neslavne tradicije trener branioca titule Zoran Milinković.

I u ovom meču će stručni štab posegnuti za određenim rokadama u timu, što iznuđenim, što planiranim.

– Imamo problema sa povredama Božinova i Abubakara. Oumaru će gotovo sigurno biti spreman za sredu, dok ćemo u slučaju Valerija tek posle kontrole u ponedeljak znati da li moći da nam pomogne u revanšu sa Steauom. Postoje indicije da hoće. I bez toga bismo rotirali neke igrače, kao protiv Jagodine u prošlom kolu. Želimo da odmorimo pojedince, ali i da ih što više razigramo.

ilinković nije hteo previše da se bavi drugim mečom pretposlednjeg kruga trke za Ligu šampiona pre nego što prođe treće kolo prvenstva.

– Ne znam da li je pristojno pričati o Steaui kada imamo ispred nas Novi Pazar. Mislim da će i u revanšu biti žestoka borba. Naravno da verujemo u naš tim i mogućnosti. Nadamo se najboljem, odnosno prolazu u plej-of.

Trener Milinković pristao je, međutim, da kaže nešto više o eventualnom ostanku Sisera Džonatana, defanzivca sa karakteristikama zadnjeg veznog, koji je doskora igrao u Interu, a ovog leta je trenirao sa Partizanom.

– Čuo sam da je izjavio da razmatra saradnju sa Partizanom. Džonatan je izuzetan momak i veliki profesionalac. Svlačionica ga je lepo prihvatila, zavolela ga, ali kad neko zarađuje dva i po miliona evra godišnje… Bilo bi fenomenalno da ostane, ali zaključite sami da li je to realno. Biće i to… Jednog dana.

Progovorio je i o Nikoli Ninkoviću, koji je napravio nepotreban faul pre pogotka Steaue za izjednačenje. I nikako da iz velikog talenta izraste u pravog igrača.

– Džigi je dete Partizana, svestan je i on nekih stvari koje nije uradio u karijeri, a mogao je mnogo bolje. Nisam sklon tome da javno kritikujem igrače koje vodim. To su mladi ljudi, neki pre sazrevaju, a neki nemaju tu stabilnost da nose teret velikih utakmica i takmičenja. S obzirom na talenat on nekad zasluži kritike. Nastavićemo da radimo sa njim, da što pre sazri i da nema velikih oscilacija. To je sve proces. Igrači se razlikuju u karakteru. Mi smo nestrpljivi, javnost je nestrpljiva, klub je ponekad nestrpljiv… Jeste, on je već pet godina u prvom timu, ali i dalje je mlad čovek, ima tek 21 godinu. Potrebno je vreme da dođe do stabilnosti. Igraće u startnih 11 u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari