Pet izgubljenih bodova u poslednja dva kola dovoljan su razlog da se u taboru Crvene zvezde upali alarm za uzbunu, koji bi trebalo da potpuno razmrda fudbalere u subotnjem okršaju sa, uvek nezgodnim, Donjim Sremom na Marakani (18.00).

Nakon trijumfa u večitom derbiju fudbalere Partizana poraz od Bešiktaša u 3. kolu Lige Evrope, uverio je da kvalitet treba da potvrde samo i isključivo u domaćem dvorištu, jer ga za međunarodna takmičenja definitivno nemaju. Zato će im nedeljno gostovanje tradicionalno nezgodnoj Jagodini (17.00) predstavljati jednu od važnijih stanica ka overavanju jesenje titule. Sa osam pobeda i utakmicom manje (protiv OFK Beograda), crno-beli imaju dva boda više od Vojvodine i čak četiri u odnosu na Crvenu zvezdu.

Crveno-beli će biti oslabljeni za „požutelog“ kapitena Nikolu Mijailovića. Umesto iskusnog defanzivca, poziciju levog beka trebalo bi da zauzme Nikola Antić. Trener Nenad Lalatović najavio je još neke promene u sastavu, pa čak i igru sa dva špica. Postoji i opcija da mladi Grujić zameni umornog Kovačevića na mestu zadnjeg veznog. Zvezdi je još uvek u sećanju poslednje gostovanje Donjeg Srema u 5. kolu prošle sezone, kada su remijem 2:2 upropastili 50. rođendan Marakane.

U Partizanu su svesni, da uprkos lošem početku sezone, Jagodina ima kvalitetan sastav, dovoljno kadar da iznenadi crno-bele. Iskusni štoperski tandem, potpomognut mladim bekovima (Milinković – Filipović), zatim prekaljeni vezni red oslonjen na proverenog kreativca Filipa Arsenijevića, dokaz su sposobnosti Jagodinaca, uprkos tek 12. mestu na tabeli.

Luković od zime

– Aleksandar Luković trenira sa nama i pokazao je veliku želju da se vrati u Zvezdu. Nadam se da će naći zajednički jezik sa upravom kluba. Treba sačekati polusezonu, da vidimo ko će ostati, a ko otići – poručio je Nenad Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari