Fudbalski šampion Srbije već je odlučen, ostalo je još samo da se vidi kome će pripasti pehar u nacionalnom Kupu. Novom prvaku Partizanu ili ekipi Čukaričkog, uz crno-bele iz Humske (po svim parametrima) najkvalitetnijem timu na prostorima od Subotice do Kosovske Mitrovice.


„Parnom valjku“ je ovo 20. finale u istoriji, od čega je 12 rešio u svoju korist. Poslednji put 2011. godine, kada je protiv Vojvodine osvojio duplu krunu.

– Ne krijemo da želimo trofej, a osvojiće ga tim koji bude imao više motiva, znanja i inspiracije. U finalu jedna utakmica, pa niz faktora utiče na ishod. U svakom slučaju, trebalo bi očekivati lep i sadržajan meč – podseća Partizanov trener Zoran Milinković.

U Humskoj izuzetno cene rivala. I moraju, jer su igrači jedinog privatnog kluba u Srbiji često kamen spoticanja za tzv. veliku trojku našeg fudbala Crvena zvezda – Partizan – Vojvodina.

– Protivnika izuzetno poštujemo, o toj ekipi sam uvek govorio u superlativu. Poznajemo se dobro, znamo šta nas čeka. Čukarički je veoma organizovan klub koji se lepo razvija. Moj kolega Vladan Milojević dao je pečat i zna se da je njegova uloga velika u stvaranju ambijenta. Čukarički ima odlične igrače, to su pokazali u proteklom periodu.

U Partizanu računaju da će pobednik biti rešen u regularnom toku meča.

– Penali su sastavni deo utakmice, pa i na taj segment valja obratiti pažnju. I mi ćemo to uraditi, ali ne bih projektovao utakmicu u tom pravcu – kaže Milinković, koji na raspolaganju ima ceo sastav.

Kapiten Saša Ilić očekuje veliku borbu sa crno-belima sa Banovog brda.

– Protiv Čukaričkog su obe ovosezonske utakmice bile neizvesne. Svesni smo da imaju izuzetan igrački kadar i da moramo biti koncentrisani i angažovani da bismo došli do duple krune. Da nemamo motiva i ambiciju, ne bismo ni dogurali dovde u Kupu. Partizan uvek želi oba trofeja. Ne sumnjajte da ćemo istrčati sa ogromnim motivom – najavljuje fudbaler s najviše trofeja u Partizanovim analima.

U vitrinama Čukaričkog nema nijednog pehara, a sadašnja generacija najbliža je najsvetlijem trenutku u 89 godina dugoj klupskoj istoriji. I zato je rešena da je pošto-poto iskoristi. Sa samopouzdanjem koje ima realnu osnovu.

– Bez lažne skromnosti, u finalu će se sastati dve najbolje ekipe, bar što se tiče ove godine. Čestitamo Partizanu na apsolutno zasluženoj tituli, ali u isto vreme obećavamo da ćemo učiniti sve da ne osvoji duplu krunu. Možda bi bilo najpoštenije da oni uzmu prvenstvo, a mi Kup – iskren je Vladan Milojević sa trenerske klupe Čukaričkog.

Dugogodišnji strateg „brđana“ zaslužio je da mu ime bude ispisano zlatnim slovima u analima Čukaričkog.

– Pre tri i po godine nije trebalo ni da postoji klub. Okupili smo se sa verom i željom da ga vratimo u vrh srpskog fudbala. Sezonu po sezonu, došli smo do situacije da se borimo za trofej. Niko nam ne može oduzeti nadu u uspeh u najvećoj utakmici od osnivanja Čukaričkog. Kada smo već došli dovde, uradićemo sve što je do nas. Mislim da ćemo imati snage za to. Na kraju krajeva, neka pobedi fudbal. Njegova lepša strana – poručuje Vladan.

U istom smeru razmišlja i prekaljeni organizator igre Igor Matić, od čijih pasova i šuteva najviše zaziru u drugom taboru.

– Moraćemo da budemo hladne glave i maksimalno borbeni. Imamo sve uslove da odigramo dobru utakmicu i, nadam se, rešimo je u našu korist. Bio bio to efektan epilog jedne lepe sezone Čukaričkog.

 

STADION: „Rajko Mitić“. KAPACITET: 51.862 mesta. SUDIJA: Vlado Glođović (Vrbas). ČUKARIČKI: Ristić, Lukas, Brežančić, Ostojić, D, Srnić, Janković, S. Srnić, Obeng, Mirosavljević, Pavlović, Stoiljković. PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Volkov, Drinčić, Brašanac, A. Živković, Babović, S. Ilić, Šaponjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari