Fudbaleri Čelsija uspeli su u nameri da se iz Madrida vrate bez primljenog gola, uz činjenicu da su prikazanom igrom izvukli po njih više nego povoljan rezultat.

Žoze Murinjo je kao i Roberto di Mateo pre nekoliko godina protiv Barselone „parkirao autobus“ na 20 metara od svog gola i ubio fudbal, ali ukoliko prođu dalje cilj će biti ostvaren a kritike zaboravljene. Da mu je jedino važan rezultat u Ligi šampiona, a ne i utisak koji će ostaviti, Portugalac je potvrdio odmah nakon meča rečima da će protiv Liverpula u nedelju odmarati igrače kako bi što spremniji dočekali revanš. Murinjo je tako stavio do znanja da mu titula u Premijer ligi nije prioritet, već da se popne na krov Evrope po treći put i to sa trećim različitim klubom.

– Ne mogu sam da odlučim koji će tim igrati protiv Liverpula, to je odluka u kojoj ću morati da saslušam šta klub ima da kaže. Utakmica u nedelju stavlja problem ne u moje, već u ruke onih koji su odlučili da se igra u nedelju, a ne u subotu ili petak. Mi predstavljamo engleski fudbal, jedini smo engleski tim u Evropi. Španija ima četiri tima i omogućava im sve uslove da naprave uspeh – rekao je Murinjo i tako prozvao čelnike Premijer lige, ali i potvrdio da neće punom snagom ući u meč u kojem moraju da trijumfuju ukoliko žele da šampionska trka sa Liverpulom i Mančester sitijem ostane uzbudljiva do samog kraja.

Murinju će tim protiv Liverpula ali i u revanšu sa Atletikom diktirati i povrede i suspenzije. Golman Čeh i štoper Teri doživeli su teške povrede i verovatno završili sezonu. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović imaće pravo nastupa protiv „jorgandžija“ i verovatno neće igrati na Enfildu, za razliku od Nemanje Matića koji ne sme da igra u Ligi šampiona. Murinjo verovatno neće rizikovati ni sa rovitim Azarom, Oskarom i Etoom koje će pustiti da se u potpunosti oporave do srede i revanša Lige šampiona na Stamford bridžu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari