Pred fudbalerima Partizana je večerašnjih (20.15, RTS1) prvih 90 minuta dvomeča sa azerbejdžanskim Nefčijem u plej-ofu Lige Evrope, a od učinka pred svojim navijačima može im zavisiti i cela sezona. Naime, ukoliko sa povoljnim rezultatom otputuju na revanš za sedam dana i potom se plasiraju u grupnu fazu, crno-beli će obezbediti još najmanje šest utakmica na međunarodnoj sceni, ali i preko potrebnu finansijsku injekciju. Zato ne čudi što je trener Marko Nikolić, dan uoči prvog susreta, trijumf naveo kao imperativ, a prolaz u grupnu fazu okarakterisao kao podvig.


– Želim pobedu, bez primljenog gola. U seriji smo dobrih rezultata, iako smo ispali iz kvalifikacija Lige šampiona i to zbog gola u gostima. Ali smo ostali jedini srpski klub u Evropi, kao i prethodnih godina. Nefči zaslužuje respekt jer imaju dosta kvalitetnih stranaca. U fizionomiji tima i po kvalitetu su slični Ludogorecu, ali naš cilj je ulazak u Ligu Evrope i njemu ćemo težiti – istakao je Nikolić.

On će za večerašnji duel imati potpuno promenjenu zadnju liniju u odnosu na dvomeč sa bugarskom ekipom s obzirom da je Trajković platio ceh crvenog kartona, Volkov je povređen, dok je Stanković prešao u Lacio. Zato se strateg crno-belih osvrnuo na činjenicu da početak priprema i kraj kvalifikacija nikada ne dočekaju u istom sastavu, odnosno lošu imovinsku situaciju zbog koje su igrači prošle nedelje bojkotovali jedan trening.

– Promena igrača naravno da mi smeta, ali navikli smo tako pred svaku bitnu utakmicu. To nije dobro, ali je realnost i naučili smo da radimo u takvim okolnostima. U Srbiji se krajem avgusta dešavaju najveće promene i to je postalo tradicija kod nas, ali i motiv više da damo veći doprinos. Što su okolnosti teže, mi smo jači i ujedinjeniji – kazao je strateg crno-belih.

Prema njegovim rečima i informacijama kojima raspolaže, igrači će dobiti zaostali novac, ali to nije presudno u pripremi za ovu utakmicu. Trener je naglasio da njegovi fudbaleri ne osećaju nikakav pritisak, kojeg je bilo dovoljno na njihovim leđima tokom proteklih meseci.

– Sada bi trebalo samo da rade svoj posao, da igraju fudbal, da igraju za sebe, da igraju za Partizan – zaključio je Nikolić uz konstataciju da navijačima koji ih prate na fascinantan način žele da priušte igranje evropskih utakmica cele jeseni.

Ćirković nije sujeveran

Najnovije pojačanje Partizana iz Rada Lazar Ćirković predstavljeno je juče u Humskoj nakon konferencije na kojoj se govorilo o meču sa Nefčijem. Da nije sujeveran novi defanzivac crno-belih je pokazao zaduživanjem dresa sa brojem 13, koji je nekada u Partizanu nosio još jedan odbrambeni igrač Nikola Aksentijević.

Hrvatska sa četiri kluba

„Parni valjak“ iz Humske jedini je preostali predstavnik Srbije u kvalifikacijama Lige Evrope, ujedno i evropskim takmičenjima, dok recimo susedna Hrvatska ima čak četiri kluba u plej-ofu. Da je fudbal kod zapadnih suseda na višem nivou, osim reprezentacije koja je bila na Mundijalu, potvrđuju splitski Hajduk koji je sinoć igrao protiv Dnjepra, zagrebački Dinamo koji gostuje rumunskom Petrolulu, Split dočekuje Torino, dok Rijeka takođe kod kuće igra sa moldavskim Šerifom.

Hajduk i Fejnord u Kijevu

Fudbaleri splitskog Hajduka gostovali su sinoć u Kijevu gde su odmerili snage sa Dnjeprom jer je zbog ratnih zbivanja na istoku zemlje odlučeno da svi ukrajinski klubovi budu domaćini na Olimpijskom stadionu. Tako će danas fudbaleri Zorije iz Luganska za koju nastupaju srpski internacionalci Željko Ljubenović i Nikola Ignjatijević takođe u prestonici dočekati holandski Fejnord, a isto očekuje i Metalist iz Harkova našeg Vladimira Dišljenkovića u revanšu protiv poljskog Ruha. Takođe u revanšu, Makabi iz Tel-Aviva će zbog sukoba u Gazi dočekati grčki Asteras na Kipru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari