Fudbaleri Crvene zvezde jednom nogom su već u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope nakon što su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija u gostima savladali letonski Ventspils sa 2:1 (1:1). Izabranici Roberta Prosinečkog slavili su na obali Baltičkog mora golovima Andrije Kaluđerovića (10) i Bruna Mezenge u poslednjim trenucima meča, ali daleko od toga da je gol Višnjakovskog (44) bio jedina prilika domaćina. Zato crveno-beli mirno mogu da čekaju revanš na svom terenu za sedam dana, ali samo ukoliko ozbiljno shvate opomene i otklone nedostatke, naročito u odbrani.


Ventspils – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Strelci: Višnjakovs 44 (Ventspils), Kaluđerović 10, Mezenga 90 (Crvena zvezda). Stadion: Olimpijski stadion. Gledalaca: 3.000. Sudija: Lars Kristofersen (Danska). Žuti kartoni: Kosmačovs, Šibamura, Tukura (Ventspils), Tošić, Kaluđerović, Evandro, Kovačević, Kadu (Crvena zvezda).

Ventspils: Vlasovs, Postnikov, Kosmačovs, Tukura, Višnjakovs, Savčenkovs, Laizans, Martines (od 75. Abdultaofik), Šibamura, Rugins, Gabovs.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Reljić, Mijailović, Tošić, Kovačević, Dimitrijević (od 75. Vešović), Evandro (od 46. Kadu), Lazović, Borha, Kaluđerović (od 83. Mezenga).

 

– Ovo nam je prva utakmica i imali smo mali pritisak pred početak kvalifikacija. Iznenadio nas je Ventspils. Nisu toliko loša ekipa kako smo mislili. Najviše problema pravili su nam njihovi jaki napadači, kao i prekidi. Nismo igrali kako znamo i umemo, ali svaka pobeda se broji u Evropi, još da slavimo kod kuće i da Srbiji donesemo nove bodove – istakao je strelac prvog gola za Zvezdu Andrija Kaluđerović.

Da su zbog kalendara nacionalnog prvenstva već u zavidnoj formi igrači Ventspilsa su demonstrirali od prvog sudijskog zvižduka. Stvorio je domaćin tri izgledne prilike pred golom Bajkovića, ali ih na sreću nekoliko stotina navijača Zvezde na Olimpijskom stadionu nije realizovao. Kazna je po nepisanom pravilu stigla u 10. minutu kada je Andrija Kaluđerović krunisao odličnu akciju po desnom boku i zatresao mrežu na centaršut Nikole Mikića. Nastavili su Beograđani u istom ritmu, stvarali prilike, ali su se i njima promašaji osvetili pa se na odmor otišlo u egalu jer je Višnjakovski odlično odreagovao na dubinsku loptu. Pored čak 11 šuteva prema golu Bajkovića u prvih 45 minuta domaćin je bio agresivan i u nastavku, naročito iz prekida, ali se na Marakanu dolazi sa prednošću Zvezde od 2:1. Bruno Mezenga je na teren ušao u 83. minutu, a u poslednjim trenucima meča iskoristio je smušenost odbrane domaćina posle kornera i progurao loptu u mrežu za konačan rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari