Fudbaleri Liverpula imali su „opipljivu“ prednost u derbiju 9. kola Premijer lige, ali su gradskom rivalu Evertonu dozvolili da anulira minus od dva gola zaostatka i osvoji bod – 2:2. Sve najvažnije situacije viđene su u prvom delu. Gosti su poveli u 14. minutu posle autogola Lejtona Bejnsa, a Urugvajac Luis Suarez je samo šest minuta kasnije udvostručio tu prednost. Ipak, „karamele“ se nisu predale pa su preko Osmana (22) i Nejsmita (35) stigle do jednog boda.


Dan ranije, bledom partijom na svom stadionu aktuelni šampion Mančester siti je na jedvite jade uspeo da savlada Svonsi sa 1:0 i ostane u korak sa Čelsijem i Mančester junajtedom koji su sinoć igrali derbi susret 9. kola Premijer lige. Junak „građana“ bio je problematični Karlos Tevez koji je nakon sat vremena igre odličnim udarcem uspeo da slomi otpor upornih gostiju, a plus za domaćina bila je i povreda golmana Svonsija koji se ozledio prilikom pokušaja da spreči Argentinca da zatrese mrežu. Duel u Mančesteru bio je produžen čak 12 minuta zbog ukazivanja medicinske pomoći Ričardsu, ali se rezultat na semaforu nije menjao pa je Siti barem delimično zalečio rane koje im je napravio Ajaks u Ligi šampiona.

Do važnog trijumfa „minimalcem“ stigao je i Arsenal koji je na svom stadionu bio bolji od Kvins Park Rendžersa golom Artete u samom finišu meča, dok je Vigan sa 2:1 uspeo da bude bolji od Vest Hema. Prava goleada, ali bez pobednika, viđena je u duelu između Redinga i Fulama (3:3). Uzbudljiv za gledanje bio je i remi Aston Vile i Noriča (1:1), gde su gosti uspeli da izjednače, a onda u završnici utakmice i propuste nekoliko kolosalnih prilika za pobedu koja im u nastavku šampionata može nedostajati u borbi za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari