Dug, bespoštedan i prljav „rat“ Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke za prevlast u fudbalskom klubu Partizan trebalo bi da dobije epilog na današnjoj Skupštini crno-belih, prilikom izbora novog predsednika, umesto odlazećeg Dragana Đurića.

Ni jedna ni druga strana neće, naravno, priznati da je politika umešala prste u klupske stvari na onoj strani Topčiderskog brda gde stanuje aktuelni naš jesenji prvak, kao što su negirale ključan uticaj na dešavanja u komšijskoj šampionskoj Crvenoj zvezdi, ali ne mora se biti blizak večitim rivalima, čak ni odlično obavešten da bi se znalo da se mnogi interesi (oduvek) prelamaju u najveća dva sportska kolektiva u zemlji, iako dužna „i bogu i narodu“ još vrlo poželjna zbog protoka (za ovdašnje siromašne prilike) velikog novca od prodaje igrača.

Tako je SPS učinio sve da izgura svog kandidata Mileta Jovičića, jednog od potpredsednika u sadašnjoj klupskoj vrhuški, koji je dobio ubedljivu podršku Upravnog odbora u trci za Đurićevu fotelju. Zoran Popović, predstavnik SNS u UO, izgubio je tu bitku, ali mogao bi da bude ukupni pobednik, jer je po volji struje čije je delegate u novom skupštinskom sastavu izdejstvovao ponovo vrlo angažovani Žarko Zečević, višedecenijski generalni sekretar Partizana pre odlaska s te funkcije u Humskoj. Treći, partijski nezavisni Sreten Nikolić, ispred „Grupe Albert Nađ“ nije ni došao u priliku da im izađe na crtu, pošto nije ispunio osnovni uslov i ušao u novo skupštinsko članstvo. Prošle nedelje činilo se da je Jovičićeva promocija u Đurićevog naslednika stvar puke formalnosti, a onda je pre dva dana Popovićeva opcija je toliko „izdominirala“ na izborima delegata na Zborovima da je njegov protivnik konačnu odluku o svom učešću u neizvesnoj predsedničkoj trci odložio za današnji dan.

U međuvremenu su Jovičićevi istomišljenici juče pokušali na UO da izboksuju poništavanje rezultata Zborova, „zbog nevršenja kontrole ulaska na Zborove, glasanja ljudi bez članskih karata i nepoštovanja pravilnika koji je donela Radna grupa za pripremu Skupštine kluba“. U slučaju takvog epiloga (sednica nije završena do zaključenja ovog izdanja novine) skupštinska sednica bila bi još jednom pomerena, a opako konfrotirane struje krenule „Jovo nanovo“ u borbi za premoć u srpskom klubu s najvećim „izvozom“ fudbalera u poslednjoj deceniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari