Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Izraelu pošto je i u revanš meču baraža poražena sa 1:0 od selekcije Engleske. Tokom utakmice nisu se štedeli ni jedni ni drugi, a emocije su došle do izražaja i po završetku meča kada su se fudbaleri sukobili na terenu.

Srbija – Engleska 0:1 (0:0)

Strelac: Vikam 90+4. Stadion: Mladost. Gledalaca: 10.000. Sudija: Husein Goček (Turska). Žuti kartoni: Kojić, Gudelj, Medojević, Milivojević (Srbija), Rouz, Kolker, Smit, Zaha, Delfuneso (Engleska). Crveni karton: Rouz (Engleska).

Srbija: Aleksić, Gudelj, Kosanović, Medojević, Rodić, Milivojević, Čaušić, Ninković (od 72. Marković), Lazović (od 59. Malbašić), Kojić (od 59. Despotović), Mudrinski.

Engleska: Batlend, Smit, Kolker, Douson, Rouz, Lov, Henderson, Ins, Zaha (od 76. Sterling), Delfuneso (od 89. Vikam), Sordel (od 62. Lis).

 

Najratoborniji je bio levi bek gostiju Deni Rouz, kojem je sudija Goček pokazao crveni karton tako da će on propustiti prvi meč na šampionatu Starog kontinenta. Opšti metež trajao je nekoliko minuta, Ninković je pokušao da se „objasni“ sa pojedincima iz protivničkog tabora, a tuča je nastavljena i ispred, kao i u tunelu. U njoj su učestvovali i trener golmana reprezentacije Srbije Srđan Maksimović i Stivi Vigli, pomoćnik engleskog selektora Stjuarta Pirsa. Ipak, treba reći da se kruševačka publika tokom većeg dela meča „oglašavala“ majmunskim kricima kad god su fudbaleri tamne boje kože imali loptu što je najverovatnije iznerviralo Rouza.

U utakmici koja je odigrana u Kruševcu, Englezi su slavili golom rezerviste Konora Vikama u sudijskoj nadoknadi. Napadač gostiju iskoristio je činjenicu da je golman Branimir Aleksić otišao u šesnaesterac rivala kako bi pomogao u vazduhu prilikom udarca iz ugla i jedan školski kontranapad pretvorio u novu pobedu svoje ekipe. Najbolju šansu na meču propustili su Englezi u 4. minutu kada je Sordel pogodio stativu, dok je Ninković pripretio u 54. minutu sa distance, ali je Batlend loptu izbacio u korner. Srbija nije imala rešenja za presing Engleza koji su strpljivo čekali svoju šansu i konačno je iskoristili u poslednjim trenucima meča.

Janković: Razočarani smo

– Očekivali smo veliku borbu i tako je i bilo. Možemo da budemo razočarani, ali nemamo čega da se stidimo. Imamo igrače na koje srpski fudbal može da računa u narednom periodu. Bili smo ravnopravni, ali nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse – istakao je selektor „orlića“ Aleksandar Janković, koji će se sada posvetiti samo obavezama u Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari