Posle prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. najbolji fudbaleri Srbije nalaze se tamo gde ih nije očekivao, na pretposlednjem mestu I grupe, sa samo jednim bodom iz mečeva sa Jermenijom, Danskom i Albanijom. Zato duel sa Portugalom, poslednjeg dana ove nedelje u Lisabonu, ima prefiks “biti ili ne biti” za novog selektora Radovana Ćurčića i njegovu ekipu.

– Kvalifikacije za nas počinju od ove utakmice, a imamo ih još dovoljno da okrenemo situaciju. Biće mnogo teže nego na startu, međutim ova ekipa ima kvalitet za tako nešto. Bod protiv Portugala može da bude najvažniji u borbi za Fransucku, jer bi nam dao psihološku prednost u nastavku. Naš domaćin Portugal je apsolutni favorit, ali može da se iznenadi. Uradićemo sve što možemo da izvučemo pozitivan rezultat na ovom gostovanju, jer nam je u situaciji u kojoj smo svaki bod bitan – objašnjava kapiten našeg tima Branislav Ivanović.

Ključni član zadnje linije Čelsija ne pravi famu oko rezultatskog i svakog drugog presinga na reprezentativcima, u čije ime tvrdi da “sa verom u sebe gledaju u napred, rešeni da poprave negativnu atmosferu oko njih”.

– Veličina igrača ogleda se u tome kako se ponaša pod tim pritiskom. Ova grupa igrača zaslužuje Evropsko prvenstvo, ali to mora da se pokaže na terenu – tvrdi vođa “orlova”, uz nadu da će i pored malo vremena za rad sa novim selektorom igra Srbije pod Ćurčićevom komandom biti “mnogo bolje organizovana i kompaktnija”.

Jedino o čemu naslednik Holanđanina Dika Advokata ne mora da brine je voljni momenat u meču sa Kristijanom Ronaldom i kolegama osvajača poslednje Zlatne lopte FIFA, za najboljeg igrača sveta u 2014. godini.

– Portugal je jedna od vodećih ekipa u evropskom fudbalu, tako da je to za nas veliki motiv. Pored toga, igramo mnogo bolje protiv velikih ekipa nego protiv onih gde treba da nametnemo svoj stil igre. Snaga našeg rivala nije samo Ronaldo, mada se ceo evropski fudbal vrti oko njega – smatra Bane, spreman da zaigra i na svom mestu desnog beka i na poziciji štopera, u paru sa Matijom Nastasićem.

Nani: Možda odlučujuća utakmica

Meč na lisabonskom La lužu nije bitan samo za naše fudbalere.

– Ne želimo mnogo da pričamo o tome kakva će biti utakmica, jer smo se tek okupili, ali znamo da je mnogo bitna, možda i odlučujuća, protiv direktnog protivnika za plasman na prvenstvo Evrope – poštuje rivala Nani, iskusni vezista Mančester junajteda na pozajmici u Sportingu, iako Portugal ima pet bodova više od Srbije i samo jedan manje od vodeće Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari