Posle besmislenih predsedničkih izbora u Crvenoj zvezdi, na kojima je novi predsednik Svetozar Mijailović kao jedini kandidat dobio samo 196 glasova, dva i po puta manje nego što je bilo potrebno potencijalnim protivkandidatima da skupe potpisa podrške članova kluba, na Marakani će se u nedelju, tačno u podne, održati sednica skupštine.

Ovaj formalno najviši klupski organ sa 150 članova (100 neposredno izabranih na izborima 2012. godine i 50 delegiranih), pored izbora nove uprave i najave promene Statuta (nova funkcija generalnog direktora pripašće glavnom operativcu Zvezdanu Terziću), morao bi da donese makar zaključke i o gorućim problemima, pre svega o ukupnom dugu, prema nezvaničnim procenama, naraslom na čak 54 miliona evra.

Konsolidacija Zvezde je prioritet, mada se na Marakani ne odriču ni odbrane titule, čemu ide u prilog sklopljeni dogovor sa iskusnim povratnikom, štoperom Aleksandrom Lukovićem. Jasno je da Svetozar Mijailović, iako po Statutu kao predsednik ima najveća ovlašćenja, u stvari neće imati nikakvu vlast, osim protokolarne. O svemu će i dalje odlučivati prvi potpredsednik Slaviša Kokeza i(li) Zvezdan Terzić. Kokeza bi uskoro trebalo da dođe na čelo Fudbalskog saveza Beograda, ali je u Zvezdi i dalje aktivan, ali izgleda sve manje od Terzića…

Svetozar Mijailović je ?na brzinu? formirao Savet kluba, a na prvom sastanku u pomoć su pozvani Džajić i Terzić, s ciljem, kako je navedeno, da se skupština što bolje pripremi. Džajiću se ponovo nudi i mesto počasnog predsednika, iako se letos povukao sa čela kluba, jer nije hteo više da dozvoli da nakon osvojene titule ključne odluke donose potpredsednici, pre svih Kokeza, i praktično se kriju iza njegovog imena. Međutim, Zvezdine skupštine u bliskoj prošlosti su bile veoma burne, a farsa oko načina izbora Mijailovića za predsednika mogla bi da bude samo uvod u dalje peripetije. Ulje na vatru sve više doliva i ?anonimni fudbaler?, odnosno problematični bivši kapiten i Kokezin miljenik Nikola Mijailović, nastavljajući da optužuje Terzića, koga naziva ?gazdom kluba?. Kokeza je glavni poverenik vladajućeg SNS-a na Marakani već godinu i po dana, ali sada kao da ga polako ostavljaju na cedilu, bar kada je u pitanju Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari