Odavno se nije desilo da je jedan transfer u srpskom fudbalu, i to trenerski, izazvao toliko pažnje kao angažovanje Roberta Prosinečkog za šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Sportski direktor crveno-belih Ivan Adžić, na čiji predlog je Upravni odbor jednoglasno postavio Prosinečkog za novog šefa struke, smatra da je doneto najbolje moguće rešenje.

– Tri meseca smo razgovarali, pregovarali, vagali. Posle pregovora sa mnogim trenerima mislim da smo doneli najbolju odluku, zato što je Robi legenda Zvezde. Pružio je klubu i navijačima mnogo radosti, kompletna je ličnost i sportista od autoriteta. On voli Crvenu zvezdu, igrao je i ginuo zajedno sa svojim drugovima i napravio najveće uspehe. Trenerski posao je učio od mnogih stručnjaka i dugo se spremao za ovaj dan. Oseća Zvezdu i zna zahteve njene armije navijača. Zato su Robi i Crvena zvezda ponovo zajedno – istakao je Adžić.

Prosinečkom su sreću poželeli nekadašnji saigrači sa prostora cele bivše Jugoslavije, Dejan Savićević, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Vlada Stošić, Slaven Bilić, Zvonimir Boban. Dragiša Binić je, čak, bio na promociji svog prijatelja Žutog.

– Odmah sam rekao da je ovo potez za divljenje. Sa Robijem sam veliki prijatelj i još kada smo bili na izboru šeste Zvezdine zvezde rekao sam da će on biti trener. Kontakti su uspostavljeni tada, a ozbiljno se razgovaralo i kada je gledao Partizan i Bragu. Uveren sam da će doneti renesansu jer će Zvezda igrati po Robijevom ritmu. Kakve je sve tipove trpela Zvezda, njega moraju da drže kao malo vode na dlanu. Mislim da mu treba dati da stvara tim i da radi sa igračima koji stižu iz Omladinske škole. To je ključ uspeha – rekao je Binić, inače predsednik kruševačkog Napretka.

Lepo je vratiti se na mesto uspeha

Robert Prosinečki će u Crvenoj zvezdi, ako sve bude bilo kako treba, ostati naredne dve i po godine, a zarađivaće 240.000 evra godišnje plus premije za osvojene trofeje i eventualne uspehe u Evropi.

– Lepo je vratiti se na mesto gde sam počeo svetsku igračku karijeru. Nadam se da ću sve svoje zamisli uspeti da sprovedem u delo i opravdam poverenje koje su mi ukazali čelni ljudi sa Marakane. Daću svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate – rekao je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari