Kad je postigao dogovor sa čelnicima Crvene zvezde oko prekida saradnje bivši šef struke Aleksandar Kristić nije poput većine prethodnika sa ljutnjom napustio Marakanu. Svestan da je igrom sudbine i spletom okolnosti dobio šansu, još trezvenije razmišlja o odlasku sa klupe.

 Videlo se Kristiću na licu, kad je pričao o sad već bivšem zaduženju, koliko mu je teško što više nije trener, jer kako kaže voditi crveno-bele je čast i privilegija (valjda je zato i radio bez ugovora). Međutim, uočljiva je bila i doza olakšanja što je sa pleća bacio dobar deo balasta koji mu je ne njegovom voljom nametnut i koji ga je sputao da pokaže trenerski talenat.

– Odlazim uzdignuta čela. Borio sam se sa problemima, sa većinom i izborio. Bio sam sa obe noge na zemlji kad sam došao. Posle svega sam ostao na njima, sačuvao sam integritet trenera Zvezde. Voleo bih da u budućnosti opet dobijem šansu od početka sezone i da obradujem navijače – istakao je Aleksandar Kristić.

Da li sebi nešto zamerate?

– Bilo je teških trenutaka, moglo je i bolje, u poslu se i greši. U nekim situacijama bih, gledano sa ove vremenske distance, drugačije reagovao, ali mislim da ne bi bilo drastičnih promena. Naravno, postoje stvari koje zameram sebi, koje bih možda sad promenio. Nikad nisam puštao da problemi prolaze pored mene, već sam se borio sa njima kako sam mogao. Postoje neke stvari koje su se događale unutar kluba, a koje tamo treba i da ostanu.

Kako biste ocenili prvi deo prvenstva?

– Jesenji deo sezone delim na dva dela, do i posle večitog derbija. Mogli smo da povećamo prednost, a dogodio se poraz. Bio je to prelomni trenutak. Upali smo u tešku krizu, došla je i utakmica u Kuli. U tih sedam dana smo mnogo propustili. Kasnije je tim pokazao karakter, jer je pobeđivao pod velikim pritiskom.

Da li je rezultat na kraju jesenjeg dela šampionata maksimum ove generacije Zvezde?

– Igrači su pretrpeli dosta kritika, ali neka se zna da su mnogo uradili da se izvučemo iz krize. Pobedili su na 14 utakmica, plasirali se u polufinale Kupa. Video sam na rastanku da imaju moral i rešenost da se bore za titulu. Možemo do trofeja, Partizan je prošle sezone bio u minusu tri boda, pa je završio na plus sedam.

Da li mislite da biste ostali trener i da ste dobili Vojvodinu u poslednjem kolu?

– Krivo mi je što nismo pobedili Vojvodinu, što je uz ishod večitog derbija uticalo da jesen završimo na ovakav način.

Kako komentarišete dolazak Roberta Prosinečkog na vaše mesto?

– Robi je legenda. Volim što će da me nasledi veliki zvezdaš i da na kraju napravi pozitivan rezultat. Tu sam da pomognem, ali ne verujem da ću biti u stručnom štabu. Prosinečkom želim svu sreću, da napravi dobar rezultat na zadovoljstvo svih zvezdaša. On je divan čovek, veliki igrač, ima harizmu, energiju i nadam se da će učiniti sve da donese radost navijačima

Hoće li biti u boljoj poziciji nego kad ste vi preuzeli tim?

– Biće u nešto lakšoj situaciji nego ja letos, jer nije bilo kontinuiteta. Pojedini fudbaleri su stigli na sredinu priprema, neki kad je počelo prvenstvo. Siguran sam da će postojeći tim igrati bolje posle zimskih priprema, dizali su formu kako se prvenstvo bliži kraju.

Kakav je vaš dalji status, da li znate na kojem mestu ćete u Zvezdi da radite?

– Ja ću uvek biti uz Zvezdu. Učinio sam sa svoje strane sve što sam mogao. Ekipu smo kompletirali u hodu, uz veliki pritisak kad su rezultati u pitanju, a imali smo i velikih kadrovskih problema u odbrani. U klubu su mi rekli da me cene i poštuju kao zvezdaša i kao trenera koji ima budućnost. Mislim da je preda mnom dobra karijera. Pokušaću da iskoristim vreme da se još usavršim. Hvala još jednom navijačima na bezrezervnoj podršci. Voleo bih da dobijem šansu jednog dana da ponovo budem trener Zvezde i donesem im radost – zaključio je Aleksandar Kristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari