Robert Prosinečki bi trebalo da sa Crvenom zvezdom potpiše ugovor na tri godine, saopštio je portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski hrvatskim medijima, čime je dao do znanja, uprkos negiranju predsednika Vladana Lukića da je stvar rešena i da će Upravni odbor Crvene zvezde danas prihvatiti predlog sportskog menadžmenta i definitivno se zahvaliti treneru Aleksandru Kristiću, a ujedno postaviti i novog šefa struke.


– Mogu samo da kažem da će danas Upravni odbor kluba odlučiti ko je novi šef stručnog štaba Zvezde, osim toga ništa više – rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

On, međutim, nije propustio priliku da nahvali svog nekadašnjeg saigrača.

– Prosinečki je legenda kluba, veliki čovek i odgledao je nekoliko utakmica Zvezde ove sezone. E sada, da li ćemo krenuti tim putem odlučiće UO.

Da li će upravni odbor sutra odlučivati o jednom ili o više kandidata za trenera?

– Ako sad budem rekao šta će biti na Upravnom odboru, glupo ga je onda i održati. Dobićete informaciju šta se dešavalo na sastanku i koje su odluke donošene. Dakle, UO se bavi time i on će doneti odluku ko će biti novi trener, a ne ja.

Ali, Prosinečki je za hrvatske medije rekao da je prihvatio posao u Zvezdi?

– Onda zovite njega. Ne mogu da komentarišem nešto što se nije dogodilo. Zna se ko šta radi u klubu i kakva su ovlašćenja svih.

Da li je Prosinečki profil trenera kakva treba Zvezdi?

– Zvezdi treba trener sa vizijom, a sigurno ne trener koji ima plan za narednih četiri, pet meseci. Ko je to, videćemo uskoro… Cilj ove sezone su trofeji i ako ne uspemo u tome, onda Zvezda nije na dobrom putu – rekao je Lukić.

Prosinečki bi trebalo da sutra bude predstavljen beogradskoj javnosti, a posao na klupi Zvezde bi mu bio prvi samostalan u trenerskoj karijeri. Do sad je radio kao prvi asistent selektora hrvatske reprezentacije Slavena Bilića. Bivši hrvatski reprezentativac imao je inače blistavu igračku karijeru noseći dres Crvene zvezde, Reala, Barselone i zagrebačkog Dinama.

Džajić predviđa lepu budućnost

O eventualnom postavljenju Roberta Prosinečkog na klupu Crvene zvezde najbolju ocenu je dao bivši predsednik crveno-belih Dragan Džajić.

– Prosinečki je u Zvezdu stigao kao anonimus, a otišao kao igrač svetske klase. Ukoliko sad dođe, stiže kao trener anonimus, a nadam se da će da ode kao strateg svetske klase – rekao je juče Džajić.

Zvezda je izazov

Robert Prosinečki je definitivno prelomio da preuzme kormilo Crvene zvezde.

– Želim da se bavim trenerskim poslom i želja mi je da treniram Zvezdu. Ipak sam ja u Beogradu proveo četiri prelepe godine života. Činjenica je da sam tamo ostavio veliki trag – izjavio je Prosinečki za hrvatske portale.

Upitan o kojim će uslovima razgovarati sa čelnicima Zvezde i da li je možda novac jedna od bitnijih stavki (pominje se 100.000 evra godišnje plus premije), Prosinečki je odgovorio da su finansije najmanji problem.

– Znam da će to izazvati brojne komentare, ali sam spreman riskirati. Uostalom, nemam se što kome opravdavati… Odgovoran sam samo obitelji jer su mi oni najvažniji – rekao je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari