Fudbaleri Partizana igraće u C grupi Lige Evrope protiv engleskog Totenhema, turskog Bešiktaša i grčkog Asterasa, odlučeno je žrebom u Monte Karlu. Prvi meč crno-beli će igrati 18. septembra u Humskoj protiv aktuelnog lidera Premijer lige, dve nedelje kasnije gostovaće u Grčkoj, a 23. oktobra dočekaće Bešiktaš. Ekipa Marka Nikolića će potom zameniti domaćinstva, a redom će igrati protov turskog, engleskog i grčkog kluba.


Najteži rival u borbi za jedno od prva dva mesta sa kojih se nastavlja boravak u Evropi svakako je londonski premijerligaš koji je ostvario dve sigurne pobede bez primljenog gola na startu Premijer lige. Ništa lakše neće biti ni protiv Bešiktaša, koji je tesno eliminisan od Arsenala u plej-ofu Lige šampiona. Najveća nepoznanica je snaga grčkog Asterasa, koji je prošao u grupnu fazu zahvaljujući golu u gostima protiv Makabija iz Tel Aviva u revanšu plej-ofa kvalifikacija.

Osim rivala, Partizanu problem u grupi C problem može biti i sastav, jer je neizvesno koga će Marko Nikolić imati na raspolaganju. „Parni valjak“ je direktno iz Bakua napustio Nikola Drinčić i pojačao Makabi iz Haife, Nikola Gulan je otišao u Majorku, Branko Pauljević je pozajmljen niškom Radničkom, dok je Vojislavu Stankoviću propao transfer u Seriju A i ostaje u Humskoj najmanje do zime. U najavi je još nekoliko odlazaka, ali i potencijalni povratak Milana Smiljanića po treći put u tabor crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari