Kontra tvrdnjama trenera Zorana Milinkovića da je dvadesettrogodišnji Nemanja Petrović pravo rešenje za poziciju levog beka, a pet leta mlađi Miroslav Bogosavac idealna rezervna opcija za pomenutu poziciju, uprava Partizana je od početka prelaznog roka tražila kvalitetnija i iskusnija rešenja na problematičnoj poziciji u zadnjoj liniji da bi posle propalog dogovora sa nekadašnjim članom A reprezentacije Markom Lomićem i par neuspelih transfera stranaca poslednjeg evropske fudbalske „pijace“ dovela Nikolu Lekovića i Aleksandra Subića.


Leković je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Lehije iz Gdanjskam, čiji je dres poslednjeg dana minule nedelje zadužio nesuđeni krilni vezista crno-belih Miloš Krasić, s mogućnošću da na isteku ovako oročene saradnje prvak Srbije otkupi ugovor defanzivca poljskog kluba. Reč je o odbrambenom fudbaleru koji je svoj fudbalski put započeo upravo u Humskoj, u generaciji sadašnjeg prvog golmana „parnog valjka“ Živka Živkovića i Interove zvezde Stevana Jovetića, ali posle igranja u mlađim kategorijama nije dobio šansu da se probije do prvog tima, pa ga je put odveo u Bežaniju i dalje u Rad i Vojvodinu.

Subić če od starta biti kompletan igrač Partizana, jer je s Borcem iz Banja Luke dogovoren četvorogodišnji transfer kapitena najvećeg kluba Republike Srpske. Ovaj dvadesetjednogodišnjak stiže sa skoro 100 nastupa za crveno-plave u nogama, a stručni štab crno-belih u njemu je dobio igrača sposobnog da pokrije i ofanzivnije pozicije na levoj strani terena. Njegov potencijal prepoznala je i skaut služba zagrebačkog Dinama, poznata po unosnoj preprodaji fudbalera, ali je on odbio da ode u Hrvatsku i prihvatio ponudu iz Srbije.

 Dević (ne) dolazi

Do kraja jučerašnjeg dana trebalo je da bude stavljena tačka i na transfer sagu oko Marka Devića. Iskusni napadač reprezentacije Ukrajine, rođen i odrastao u Beogradu, voljan je da dođe u klub za koji navija i zbog toga se čak odrekne dobrog dela velike zarade u Rubinu, ali se u celoj priči pitaju i Rusi, pa se tok pregovora, do zaključenja ovog broja, menjao iz časa u čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari