Mada su ih dosadašnje igre, rezultati, samo jedan bod iz četiri meča i svakojake zakulisne radnje oko reprezentacije doveli na samu ivicu provalije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u redovima pretposlednje reprezentacije I grupe još veruju da crni niz može biti prekinut baš protiv Danske, koja je prošlog novembra s 3:1 u Beogradu kaznila sve višedecenijske anomalije u klupskom i reprezentativnom fudbalu Srbije.

Nedavna ubedljiva pobeda i solidna partija u test utakmici sa Azerbejdžanom (4:1) kao da je raširila krila „orlovima“ pred subotnje gostovanje u Kopenhagenu, posle kojeg će se izabranici selektora Radovana Ćurčića ili vratiti u život ili samo popunjavati broj do kraja još jednog takmičarskog ciklusa.

– Svaka pobeda je lepa, prija i diže timsko i lično samopouzdanje. Jasno je da test utakmice nisu isto što i takmičarski mečevi, a Azerbejdžan ranga jedne Danske, ali verujem da nam ovaj rezultat i fina igra mogu samo pomoći u pripremama za ono što nas čeka u Kopenhagenu. Hrabri, recimo, igra u odbrani s kojom već neko vreme imamo problema. Primamo previše golova, a Azeri su nam taj jedan dali posle našeg kiksa, bez ozbiljnih akcija i situacija jedan na jedan pre i posle tog detalja. Naravno, u subotu ćemo biti pod velikim pritiskom jače ekipe, ali mislim da smo spremni i za jedno i za drugo. Nema više nazad, možemo i moramo samo da napravimo prvi iskorak napred. Danska bi trebalo da bude naša prekretnica – uverava Zoran Tošić, krilni vezista Srbije i CSKA iz Moskve.

U istom pravcu razmišlja i jedan od tri strelca za naš tim u poslednjoj proveri u Beču, Lazar Marković.

– U pravu je naš kapiten Branislav Ivanović kada naglašava važnost odbrane. Ona je ključ uspeha. Ako sačuvamo našu mrežu onda ćemo dati dva, tri gola rivalu. U ovom slučaju Danskoj. NJihova reprezentacija je organizovana i dobra, ali Srbija ima čime da joj isparira. Hrabre me igra protiv, realno, slabijih Azera i naša velika želja da promenimo tok događaja u kvalifikacijama za Francusku – poručuje iz Austrije igrač sredine terena Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari