Fudbaleri Juventusa su mnogo pre finiša Serije A potvrdili dominaciju na Apeninskom poluostrvu, a sledeći cilj im je uparivanje skudeta sa peharom u Kupu Italije, od čega ih deli još večerašnje finale sa Lacijom na Olimpijskom stadionu u Rimu (20.45).


U jeku velike evropske renesanse torinskog kluba, finalista Lige šampiona i sa 30 titula ubedljivo najčešći vladar Italije ima priliku da uzme i jubilarni deseti pehar u najmasovnijem domaćem takmičenju, a osim bogatije tradicije i zvučnijeg imena protiv „nebeskoplavih“ naruku mu ide i ovosezonski odnos snaga. „Stara dama“ je bez primljenog gola zgrabila bodove u oba prvenstvena meča. Jesenas je to učinila s 3:0, a u prolećnom delu Serije A s 2:0, što Andreu Pirla, Đanluđija Bufona, Pola Pogbu, Karlosa Teveza i druge izabranike trenera Masimilijana Alegrija čini apsolutnim favoritom u odlučujućih 90 minuta Kupa.

Sve to, naravno, ne spori Laciovu nadu u trijumfalan kraj sezone. Samo, niko pa ni srpski reprezentativac Dušan Basta i njegovi saigrači ne znaju na koju će nogu danas ustati, jer mesecima osciliraju s formom i rezultatima. Pitanje je i kako će rasporediti snage i ambicije u preostalih 270 minuta u takmičarskoj godini na izmaku, jer ih posle ovog duela očekuju možda još važnije bitke sa Romom i Napolijem, direktnim rivalima u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari