Radomir Antić nije više selektor fudbalske reprezentacije Srbije odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na jučerašnjoj sednici. Pored njega smenjen je i kompletan stručni štab.

Na istom sastanku odlučeno je da Vladimir Petrović Pižon predvodi „orlove“ do novembra 2011, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj koje se održava godinu dana kasnije. U slučaju da bivši trener Crvene zvezde i Temišvara ostvari plasman na prvenstvo Starog kontinenta ugovor će biti produžen do kraja istog takmičenja.

Obrazlažući razloge za Antićevu smenu predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da plan na početku kvalifikacija za EP od devet osvojenih bodova iz prva tri meča nije ispunjen i da su poremećeni unutrašnji odnosi u Savezu na svim relacijama, odnosno da nacionalni tim sa Antićem na čelu nije pokazao zadovoljavajući nivo forme tokom Mundijala i aktuelnih kvalifikacija.

– Antić je dobar selektor na kratke staze, ali se pokazalo da dugoročni planovi sa njim na čelu ne mogu da se realizuju. Pored ovih razloga delimično je problem i visina ugovora koji je sada već bivši selektor imao sa Savezom. Želimo mu svu sreću, ali sa novim selektorom imaćemo potpuno novu dimenziju srpskog i reprezentativnog fudbala – rekao je Karadžić.

Prema rečima Karadžića i Dragana Đorđevića, potpredsednika FSS, Antić je na ime dosadašnjeg dvogodišnjeg ugovora primio skoro dva miliona evra, odnosno dve trećine neto zarade od plasmana na Mundijal. Karadžić očekuje da čak i u slučaju da se Antić žali na raskid ugovora eventualni pravni spor nikako ne može ići na štetu Saveza, već samo bivšeg selektora.

Predstavljanje Petrovića u petak

Kako je najavljeno Vladimir Petrović, novi selektor fudbalera Srbije, biće predstavljanje u petak kada i trebalo da predloži plan rada i potencijalne saradnike. Pižon će za svoje usluge dobijati 20.000 evra mesečno.

Karadžić: Savo sam da plati kaznu

Predsednik FSS Tomislav Karadžić naglasio je da očekuje da će eventualnu kaznu zbog vređanja predstavnika UEFA na meču Srbija-Slovenija platiti sam Savo Milošević koji je napravio ovaj incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari