Selektor fudbalske A reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, okupio je je juče u Staroj Pazovi naše najbolje fudbalere, po njegovom ukusu, a zvezda prvog dana priprema za takmičarski nebitan meč sa Jermenijom (ovog petka) u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016, koje će proći bez „orlova“, i rezultatski još nevažniji duel s domaćinom EP Francuskom (sledećeg ponedeljka), bio je zvanično najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, pošto je dan pre prvi put branio mrežu Makabija iz Tel Aviva.


– Zadovoljan sam prvim nastupom za novi klub. Iz Makabija su mi tražili da što pre dođem kako bih branio već za vikend, što sam i učinio. Bilo je teško, slavili smo minimalnu pobedu, ali smo to učinili bez primljenog gola… Rekao bih da kvalitet izraelskog fudbala nije na mnogo višem nivou od našeg, ali oni igraju brže. U Srbiji se više pažnje polaže na taktiku – prvi su izraelski utisci do skora kapitena Crvene zvezde, a sada čuvara mreže tima nekadašnjeg Partizanovog trenera Slaviše Jokanovića.

Tri miliona evra plaćena dvadesetogodišnja uzdanica senzacionalnog učesnika nove Lige šampiona uvek puca od samopouzdanja, pa nema problema da javno prizna da se nada da će već u septembarskim utakmicama odmeniti, s razlogom, nedodirljivog Vladimira Stojkovića u startnoj postavi.

– Nadam se da ću dobiti šansu protiv Jermenije, a potom u prijateljskom meču sa Francuskom. Selektor, naravno, odlučuje, a ja nemam problem s tim da prihvatim svaki njegov izbor… Spreman sam i da branim Srbiju i da budem rezerva.

Srbija je najviše svojom krivicom četvrti put zaredom izvisila za plasman na EP, pa su se čelnici naše fudbalske organizacije, ekipa i javnost već prešaltali na trku za šampionat sveta u Rusiji 2018, koja startuje sledeće jeseni.

– Cilj nam je da se kroz utakmice do kraja ovih kvalifikacija i kontrolne duele posle toga što bolje uigramo za sledeći takmičarski ciklus. Nadam se da ću biti talija i seniorskoj reprezentaciji i da ćemo otići na Mondijal u Rusiji – silom prilika gleda dalje od kontinentalnog prvenstva osvajač evropske i svetske titule prvaka u omladinskoj konkurenciji.

U tu svrhu već je počelo „provetravanje“ A tima, pa je Ćurčić za ovu priliku na spisak „orlova“ uvrstio čak četvoricu debitanata: vezistu Darka Brašanca (Partizan), desnog beka Marka Petkovića (Crvena zvezda), štopera Miloša Kosanovića (Mehelen) i centralnog defanzivca Uroša Spajića (Tuluza), čije su se prve reakcije na novo okruženje, naravno, svele na oduševljenje pozivom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari