Posle eliminacije u Kupu Srbije, fudbalere Crvene zvezde već sutra očekuje novi duel sa istim rivalom „Radom, i to na istom mestu“ stadionu Obilića na Vračaru. Iako će i ovaj put formalno biti gosti, crveno-beli će sada praktično biti pod imperativom pobede, jer su ponovo u trci za prvo mesto, što je donedavno, pogotovo posle poraza u večitom derbiju izgledalo maltene kao nemoguća misija.

Glavni rivalI Partizan i Vojvodina se u narednom kolu međusobno sastaju, pa bi osvajanjem tri boda protiv Rada aktuelni prvak napravio veliki iskorak u tom pravcu, iako loše igre u poslednje vreme ne daju pravo na veliki optimizam.

Mladi trener Nenad Lalatović s pravom ističe da je realizacija jedan od najvećih problema, mada i u odbrani ima „mnogo pukotina“, a i vezni red nikako da se harmonizuje. Problema je isuviše, od kojih su najozbiljniji slaba fizička spremnost, pa i loš kvalitet tima, koji je nekako skrpljen i popunjen igračima uglavnom slobodnim na fudbalskom tržištu. Međutim, u postojećim okolnostima, prioritet je uspešno završiti jesenji deo prvenstva, a potom na proleće, uz neophodna pojačanja, svim snagama krenuti u odbranu titule.

O porazu u osmini finala Kupa Srbije od Rada, kao i predstojećem prvenstvenom duelu sa „građevinarima“, na Marakani su juče malo pričalo. Mnogo veću pažnju izazvala je najava v. d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića da će Crvena zvezda uskoro uspeti u nameri, posle dugogodišnjih napora, da smeni predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića. Otuda i velike aktivnosti u tom pravcu širom Srbije, ali i sve više signala, da sada neće izostati velika podrška, možda čak i „skrivena politička“, u Zvezdinom konačnom obračunu s Karadžićem. Inicijative za promenama u FS Beograda samo su prvi potez, a uskoro bi trebalo očekivati i naredne u tom smeru, do konačnog raspleta ili ko zna, možda i do novog zapleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari