Po principu „traži najviše, nadaj se najrealnijem“ iz Fudbalskog saveza Srbije apelovali su na Evropsku fudbalsku federaciju da prekinutu utakmicu naše reprezentacije i selekcije Albanije registruje administrativnom pobedom „orlova“ od 3:0, smatrajući takav epilog najpravičnijom kaznom za gostujuću ekipu i FSA, pošto su njihovi navijači i igrači inicirali seriju teških incidenata prošlog utorka na stadionu u Humskoj, ali čelnici FSS nisu sigurni da će protivnik izvući deblji kraj kada je u pitanju sudbina skandaloznog susreta.


Na Terazijama 35 pre očekuju da UEFA između tzv. trijumfa za zelenim stolom Branislava Ivanovića i društva s jedne strane i slavlja van terena Lorika Cane i ekipe s druge strane (za šta se zalaže FSA) izabere kompromisno rešenje u vidu ponavljanja susreta na nekom neutralnom terenu. U FSS isključuju mogućnost izbacivanja iz kvalifikacija za prvenstvo Evrope, čemu se u Tirani nadaju, ali su za svaki slučaj u Nion poslali hrpu dokaza u svoju korist. Najviše video-zapisa, kojima se, kažu, crno na belo dokumentuje ulazak bespilotne letilice sa spoljne strane igrališta Partizana i trenutak kada dvojica albanskih fudbalera, na mig ljudi s njihove klupe, ničim izazvani nasrću na Stefana Mitrovića, koji je uspeo da se dokopa drona. U obimnoj odbrani FSS posebna pažnja posvećena je tumačenju problematične zastave nepostojeće velike Albanije, s namerom da se članovima Disciplinske komisije objasni žestoka reakcija publike na njeno pojavljivanje u vazduhu, a važan deo spremljene argumentacije su i saznanja srpske policije o licima koja su ubacila letelicu, odnosno upravljala njome.

Naravno, vrhuški FSS je jasno da nikako ne mogu izbeći oštre sankcije za upad navijača, među kojima je bilo i lica već osuđivanih za slične postupke, odnosno njihov fizički napad na nekoliko reprezentativaca Albanije, što u FSA s pravom potenciraju. Samo se nadaju da zabrana prisustva publike neće biti duga, a novčana kazna enormna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari