Minimalan poraz i gol na strani ostavili su Partizanove fudbalere u igri za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, ali šanse za Genkovu eliminaciju bile bi još realnije da nepojmljivom nesmotrenošću pojedinaca nisu proćerdani igrač više i vođstvo, a minut pre kraja popustila koncentracija i defanziva celog tima.

Nisu se crno-beli pocepane mreže vratili u Beograd, kako su im mnogi zlokobno predviđali, ali ni rezultatski materijalizovali bolju igru od (pre)cenjenog domaćina, pa će sledeće srede u Humskoj hodati po tankoj žici.

– Uvek kažem da u fudbalu ništa nije slučajno, ali mislim da smo nezasluženo izgubili. Možda nismo napravili deset zicera, možda nam je trebalo više direktnosti, hrabrosti i rizika u nekim situacijama, ali zadovoljan sam većim posedom lopte i time što smo u svakom trenutku znali šta ćemo s njom i kako s protivnikom. Imali smo i brojčanu prednosti i vođstvo, sve je bilo na našoj strani, ali smo i pored datog pogotka posle toga, bespotrebnim crvenim kartonom prelomili meč u lošem smeru. Na poluvremenu sam tražio igračima samo da ostanu strpljivi, sačekaju da protivniku padnu pažnja i snaga, a onda ga samelju. Tako bi i bilo da zamenik kapitena nije napravio glupost. Nedopustivo je da dobije onakav drugi žuti karton i to u već 48. minutu utakmice koji nam život znači. Bespotrebno izgubljena lopta na sredini i loša reakcija zadnje linije minut pre kraja samo su posledica žurbe i još nedovoljne sinhronizacije novih odbrambenih fudbalera s ostatkom ekipe – zumira ključne detalje izgubljenog duela trener srpskog prvaka Aleksandar Stanojević.

Mladom stručnjaku je „baš drago“ što je posle ovih 90 minuta javnost u Srbiji stekla utisak da je Genk izvikana ekipa, mnogo slabija nego što se verovalo pre gostovanja „parnog valjka“.

– Nismo ih mi precenili u svojim pričama, nego su nas drugi neopravdano potcenili zbog očajnog poluvremena u revanšu s Škendijom i naših kadrovskih problema. Ostajem pri tvrdnji da je Genk odlična ekipa. Videćete ih u Beogradu. Kod kuće nas čeka još teži posao. Belgijanci su majstori (polu)kontri i prekida, a to je veliki kapital za gostujući tim. Tačno znam kako će i s kojom postavom igrati u sredu, ali oni ne znaju šta ih čeka u Beogradu i na koji način ćemo mi pokušati da ih izbacimo – tvrdi Stanojević i priziva podršku s tribina.

– Naježim se samo od same pomisli na pune tribine i fenomenalnu podršku naših navijača. Samo ih molim da budu strpljivi i ne teraju ekipu da srlja. Moramo biti takmičari i taktičari. Opet ću tražiti igračima da budu spori, oprezni i uporni. Makar držali „nulu“ do 80. minuta. Bitna je samo pobeda. Verujem da možemo zajedničkim snagama do plej-ofa – oprezni je optimista trener Partizana.

Jovančić: Kidaću nokte u sredu

Zbog nastavljene akcije posle dosuđenog ofsajda protiv Genka i skinutog dresa nakon pobedonosnog gola protiv Škendije, najefikasniji napadač crno-belih ovog leta Vladimir Jovančić revanš s Belgijancima gledaće s tribina. „Po inerciji sam krenuo napred i uradio nešto što sudija ni pre ni posle te situacije nije sankcionisao protivničkim fudbalerima. Jedem se još od tog trenutka, a u sredu ću verovatno iskidati nokte gledajući ih na terenu“, razočaran je snažni špic, koji se iz Genka vratio s naprsnućem kosti ispod oka, pa mora sedam dana da miruje.

Verkauteren: Nismo u velikoj prednosti

Genkov trener Frenk Verkauteren ne misli da je njegova ekipa mnogo bliža plej-ofu od Beograđana. „Imamo pozitivan rezultat, ali nismo u velikoj prednosti. Šanse su i dalje izjednačene. Partizan navodno igra slabo odbranu, a u ovom čudnom meču je to bio pravi bedem. Bilo je teško naći prostor“, ne žuri s radovanjem strateg Belgijanaca, iznenađen kvalitetom Partizanove defanzive na Kristal areni.

Petrović u Blekburnu

Radosav Petrović je sve bliži transferu u Blekburn. Vezista Partizana i srpske A reprezentacije juče je otputovao u istoimeni engleski grad, kako bi na licu mesta pregovarao o uslovima eventualnog prelaska u ovaj ostrvski tim. U međuvremenu bi i Partizan trebalo da se izjasni o ponudi premijerligaša za svog prvotimca, kojem je u zadnji čas, zbog nerealnih zahteva menadžera, prošlog meseca propao odlazak u holandski Vitese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari