Odlazak Petra Škuletića u Lokomotivu (Moskva) bitno je pokvario realizaciju Partizanove ekipe na početku prolećne polusezone, ali je njegova prodaja u foto-finišu prelaznog roka obradovala trenere i ostale zaposlene u Omladinskoj školi kluba iz Humske.

Deo zarade od 3,2 miliona evra (preostalih 800.000 evra otišlo je njegovom menadžeru Radojici Božoviću) nova uprava potrošila je juče na zaostale plate ljudi u crno-beloj „fabrici talenata“, čija proizvodnja prvotimaca održava u životu zaduženi Partizan, a krajem prošle godine bili su primorani na očajnički javni apel za poboljšanje svog materijalnog stanja.

– Regulisano je 70 odsto dugovanja, za period od 2011. do 2014. godine, što je bitan pomak u odnosu na stanje koje je nova uprava zatekla. Drago mi je što su klupski čelnici pokazali razumevanje za naše probleme. Ovim potezom biće znatno popravljen ambijent u „Zemunelu“, mada se kvalitetno radilo i kada nije bilo plata. Treneri i ostali zaposleni u našoj omladinskoj školi biće samo još motivisaniji u pravljenju igrača za prvi tim. Svi smo u funkciji kluba – zadovoljno raportira o poslednjoj promeni na bankovnim računima svojih saradnika direktor Partizanove fudbalske akademije Momčilo Vukotić.

Drugi, ništa manji razlog za sreću legendarnog fudbalera crno-belih je najnovija rang-lista najvećih „proizvođača“ fudbalera u Evropi, Međunarodnog centra za sportske studije, na kojoj je najtrofejniji klub u novijoj istoriji fudbala u Srbiji ostao na visokom drugom mestu. Tik iza čuvene Omladinske škole holandskog Ajaksa.

– Veliki je kompliment kada stranci primete i vrednuju naše rezultate. To nam je podstrek za još posvećeniji i bolji rad sa talentovanom decom, ali i vrlo dobar „mamac“ za neke nove dečake iz Srbije i regiona. Ovakve preporuke dobro dođu prilikom dogovaranja sa njihovim roditeljima, jer znaju da njihova deca preko Partizana mogu da naprave velike karijere – ponosan je popularni Moca, u čije ruke je ovaj deo kluba dospeo u vreme prošle uprave, predvođene predsednikom Draganom Đurićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari