Iako fudbal u Srbiji nije ni u kakvoj direktnoj vezi sa Paradom ponosa, trpeće zbog šetnje pripadnika homoseksualne orijentacije prestoničkim ulicama u nedelju, a direktor Jelen Superlige Vladimir Bulatović potvrdio je i zvanično da je sedmo kolo srpskog šampionata odloženo i neće se održati u predviđenom terminu – 28. septembra, već u ponedeljak, jer su razne klupske navijačke grupe potencijalno velika opasnost i bezbednosna pretnja učesnicima parade.


– Definitivno ne igramo. Policija nam nije dala dozvolu, sve utakmice igraće se u ponedeljak , jedino imamo dilemu za Partizan, koji u četvrtak igra utakmicu u Ligi Evrope. Tražićemo dozvolu da samo Partizan igra u subotu. Ako je to moguće. Ako nije, onda ćemo morati da mu pronađemo novi termin, što znači da će to verovatno biti posle meča sa Asterasom – izjavio je Bulatović, ali nije precizirao kada će se sastati crno-beli i OFK Beograd.

Iščekivanje zvanične potvrde da li će kolo biti odloženo ili ne nikako nije odgovaralo klubovima, a ono što je jasno i iz izjave Vladimira Bulatovića je da je Partizan u najvećem problemu, što je potvrdio i trener vicešampiona Jelen Superlige Marko Nikolić.

– Mnogo je nepoznanica a malo vremena, što nas remeti u svakodnevnom radu. U sredu smo imali Kup utakmicu, kalendar kaže da bi za vikend trebalo ponovo na teren, zbog prvenstvenog meča s OFK Beogradom, a već u sredu idemo u Grčku, gde nas dan kasnije čeka važan meč sa Asterasom u Ligu Evrope. A da još ne znamo da li ćemo sledeće kolo Jelen Superlige igrati u subotu, ili u nekom desetom terminu. Sve to nas i te kako remeti u planiranom raspoređivanju minutaže igračima, organizaciji i osmišljavanju treninga. Jasno je da ne možemo da utičemo na situaciju oko Gej parade, ali voleli bismo barem da znamo na čemu smo – rekao je malo pre zvanične odluke Marko Nikolić, kojeg muči i to gde će se njegova ekipa sresti s OFK Beogradom, jer (zbog promene trave) ne može da igra u svojoj Humskoj, Zvezda blokira zamenu domaćinstva s „romantičarima“, a teren Obilićevog stadiona posle Kup duela Partizana i Bežanije liči na blatnjavu oranicu.

Zvezda zove klubove na pobunu

Uprava Crvene zvezde pismom se obratila ostalim klubovima, otvoreno im tražeći podršku u svom ponovnom pokušaju iznuđivanja vanrednih izbora na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije i smenjivanju prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića, koji je u Ljutice Bogdana 1 označen kao „neuspešan predsednik i glavni krivac za celokupno stanje u srpskom fudbalu“. Još ne otkrivajući ime svog pika za naslednika Karadžića, u čijoj fotelji mnogi vide bivšeg Zvezdinog predsednika Dragana Džajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari