Nova uprava Partizana glatko je odbila ponudu Lila za Petra Škuletića, on sam nije hteo ni da uzima u obzir poziv neimenovanog kineskog kluba, ali to ne znači da neće posle samo godinu dana napustiti redove jesenjeg prvaka. I, recimo, otići u Hamburg, čije je veliko interesovanje javnosti predočio njegov menadžer Radojica Božović.


– Nemamo nijednu konkretnu, to jest pisanu ponudu za Škuletića. Pa ni tu od Hamburga, o kojoj se priča. Jedino, ako je jutros nešto desilo, ali bio bih već o tome obavešten – uverava potpredsednik kluba Milorad Vučelić.

l Božović, međutim, tvrdi da se za razliku od potpredsednika za sportska pitanja Ljubiše Tumbakovića deo uprave predomislio. Je l’ istina da ste sada spremni da pustite svog prvog strelca?

– Verovatno je mislio na dešavanja u prelaznoj fazi upravljanja u Partizanu. Niko se nije predomislio. Pogrešan je utisak da samo čekamo pravu ponudu da bismo ga pustili u inostranstvo. Petar je ugovorom čvrsto vezan za naš klub i trenira s ekipom punim kapacitetom.

l Dakle, da li je ili nije na prodaju ove zime?

– Kome da ga prodamo? Ponavljam da sem Lilove nismo dobili nijednu ponudu.

l Zamislimo onda da će se pojaviti klub s pravim uslovima i za njega i za vas. Kakav bi bio odgovor?

– Sportski sektor se pita za status igrača. Ako trener Marko Nikolić, sportski direktor Dragan Ćirić i potpredsednik Ljubiša Tumbaković procene da im je neophodan, onda će njihova reč biti ispoštovana.

l Da li se samo raspitujete za štopera Gregora Balažica ili ste uveliko u pregovorima sa slovenačkim defanzivcem?

– Za priču sa Slovencem sam saznao iz novina. Nije se pričalo o njemu do sada na upravnim odborima. Ali, normalno je da sportski sektor traži rešenja na više strana. Prelazni rok je živ proces, u kojem se stvari brzo menjaju.

Meč sa Cirihom

Izabranici trenera Marka Nikolića danas će imati novu proveru na pripremema u turskom Beleku. Posle test utakmice s Dinamom iz Moskve (1:4) odmeriće snage s ekipom Ciriha, a poprište duela sa Švajcarcima biće jedan od terena hotela gde su smešteni.

Kinezi zovu Lazovića

Čak tri kineska kluba su zainteresovana za Danka Lazovića. Iskusni napadač ima pozive dva prvoligaša – Gvanžua RF i Tianđin Tede – kao i drugoligaša Peking Enterprajza nekadašnjeg Partizanovog trenera Aleksandra Stanojevića, a najviše od njega zavisi da li će i koju ponudu prihvatiti. Drugi strelac ekipe ima inače ugovorom predviđenu mogućnost da kada god hoće, bez obeštećenja, napusti Humsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari