Osokoljeni goleadom protiv Velsa u prošlom kolu, predvodnici mlade garde u novom, bitno promenjenom sastavu najbolje fudbalske reprezentacije Srbije – Dušan Tadić, Filip Đuričić i Matija Nastasić očekuju puno i od sutrašnjeg duela s Belgijom, koja na Zvezdin stadion stiže s istim učinkom (pobeda, remi) i jednakim bodovnim skorom (4) u minulih 180 minuta, ali i s oreolom najozbiljnijeg kandidata za direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2014. iz A grupe.


– Poštujemo Belgijance, ali jednako držimo do naših kvaliteta. Verujemo u sebe koliko i naš selektor u mladu ekipu koju je formirao. Ako svi do jednog pružimo maksimum, neće biti problema. Čak ni s tako jakom reprezentacijom – smatra devetnaestogodišnji štoper Matija Nastasić, koji je ovog leta za veliki novac i crnogorskog defanzivca Stefana Savića (u zamenu) iz Fiorentine prešao u Mančester siti i odmah se ustalio u timu engleskog šampiona.

Ni tri leta stariji krilni vezista Dušan Tadić, nekada ključni prvotimac Groningena a sada uzdanica Tventea, ne daje početnu prednost momcima selektiranim u najjačim evropskim ligama i mnogim velikim klubovima.

– Očekuje nas teška utakmica s jako dobrim i iskusnim protivnikom, ali smatram da ćemo se mi više pitati. To sam rekao i mom klupskom kolegi, komšiji i velikom prijatelju Čendleru. Kao što se on nada pobedi njegove Belgije, tako i moja ekipa očekuje sva tri boda. Domaćini smo, verovatno ćemo imati pun stadion na našoj strani, znamo, umemo i jako želimo da uđemo u seriju pozitivnih rezultata – misli stalni starter „orlova“ od dolaska Siniše Mihajlovića na klupu A tima, kao i brojne novajlije u najjačoj nacionalnoj selekciji specijalno motivisan velikim poverenjem od strane nekada i samog velikog fudbalera.

– Mihajlović je dosta rizikovao s velikim podmlađivanjem ekipe, ali verujem da će mu se to isplatiti. I bez toga, smatram da igrači naših godina, pa i mlađi, mogu da ponesu teret, čak i donesu prevagu. Samo ako su dobro vođeni. A, mi imamo od koga i šta da naučimo u reprezentaciji. Za svaku utakmicu nas odlično pripreme, pa smo i o Belgijancima, na vreme, saznali sve potrebne detalje. Što bi, uz našu energiju, ambicioznost i podršku s tribina moglo da bude dovoljno za još jedan važan korak ka Svetskom prvenstvu. Jesu Belgijanci možda blagi favoriti, ali te procene s papira ništa ne znače. Niti bilo kakve računice. Ne znam koliko ćemo ih osvojiti, ali idemo na svih šest bodova u ova dva susreta – objašnjava još „zeleni“ a van granica već potvrđeni Filip Đuričić, kojeg u Herenvenu koriste najviše iza napadača ili po bokovima, dok mu je protiv Škotske i Velsa pripala uloga jedinog špica.

– Ne opterećujemo se ni sastavom protivnika. Njihovi problemi su njihova briga, a naše je da se pokažemo u najboljem svetlu. I, nadamo se, slavimo u našoj kući – tvrdi Đuričić.

Karadžić: Sada sam „samo“ lopov opšte prakse

Izostanak povređenog golmana Vladimira Stojkovića trebalo bi da stiša zvižduke navijača Crvene zvezde, koji mu ne praštaju prelazak u Partizan, ali teško da će ista grupacija sutra na Marakani poštedeti, takođe im omraženog, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

– Nosio sam se mišlju da ne dođem na meč, da ne bih dodatno iritirao pojedine navijače, ali ipak ću biti uz reprezentaciju. A, oni neka utvrde „gradivo“. Do sada su mi vikali „Tole lopove, uzeo si titulu“, a pošto je više ne pominju postao sam lopov „opšte prakse“. Šalu na stranu, pravi lopovi su u zatvoru – ne daje ni pet para na neprijatelje najmoćniji čovek našeg fudbala, pa i sporta.

„Orlovi“ piju Jelen pivo

Sponzorski pul FSS od juče je jači za Apatinsku pivaru, čiji je najpoznatiji brend Jelen pivo postalo oficijelni napitak najbolje srpske reprezentacije. Četvorogodišnji ugovor o saradnji potpisali su direktor poznate kompanije Ilija Šetka i predsednik FSS Tomislav Karadžić, koji je u ime Saveza prvom čoveku Apatinske pivare poklonio dres s potpisima „orlovima“, a selektor Siniša Mihajlović fudbalsku loptu s autogramima njegovih izabranika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari