Crvena zvezda je ovog leta dovela većinu fudbalera koje je htela, neke s manje a neke s više zapleta u pregovorima i čekanja, a oko dolaska Slavoljuba Srnića se najviše (na)mučila. Višenedeljno nadmudrivanje i(li) cenkanje uprave vicešampiona Srbije sa svojim odbačenim „sinom“ i njegovim sadašnjim klubom Čukaričkim kulminiralo je završnog dana prelaznog roka u vidu višečasovnog sastančenja, čiji je konačan epilog tek sinoć bio poznat.


Informacije su smenjivale dezinformacije i tako u krug, ceo ponedeljak, ali se iz svega (ne)izrečenog dalo naslutiti da je srećan kraj samo pitanje trenutka, to jest da će pregovarači naći načina da utanače cenu Srnićeve slobode, procenat od sledeće prodaje, visinu obeštećenja i tempo isplate para za ovog sjajnog igrača sredine terena, koji je između najavljenog odlaska u inostranstvo i povratka na velika vrata na mesto fudbalskih početaka izgleda izabrao šansu za borbu za domaće trofeje sa crveno-belima.

Ukoliko uspešno završi ovaj posao Zvezdina uprava u ostavci zaokružiće spisak letnjih pojačanja na broju devet. Pre ili kasnije, na ovaj ili onaj način, u tim novog trenera Miodraga Božovića stigli su Zoran Rendulić (Čukarički), Luis Ibanjez (Đer), Srđan Plavšić (Spartak), Mičel Donald (Mordovija), Bruno Matos (Novi Pazar), Vladimir Jovović (Sutjeska), Idan Vered (Makabi Haifa), Ugo Vieira (Torpedo) i Predrag Sikimić (Voždovac). Ugovor Aleksandra Kataija je otkupljen od Olimpijakosa, dok se Nemanja Ahčin vratio sa pozajmice iz lučanske Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari