Što silom prilika, što sopstvenim izborom Partizan je u dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka kupovao i(li) pozajmljivao više na stranom nego na domaćem tržištu igrača, jer trojica od njih petorice imaju pasoše drugih zemalja.

Nogu su povukli naši momci, čiji su dolasci dogovoreni još u smiraj prethodne sezone. Za ofanzivnog vezistu Nikolu Trujića davno se znalo da će na sledećim pripremama dres Napretka zameniti opremom crno-belih, u čijoj je omladinskoj školi inače stasao, da bi posle neuspele epizode u prvom timu sreću potražio na drugoj adresi. Transfer defanzivnog igrača sredine terena Marka Jevtovića malo je duže organizovan, ali nije bilo većih prepreka poslu sa Novim Pazarom. Onda je usledila invazija sa drugih strana sveta. Najpre je u Humsku “sleteo” poznati bugarski napadač italijanske Ternane – Valerij Božinov, čija su preporuka bili iskustvo iz nekih od najjačih evropskih liga i čisti papiri, pa ga je “parni valjak” bez uloženog evra doveo u svoj špic. Ni potpis Brazilca Fabrisia Dornelasa nije ništa koštao, s obzirom na to da je štoper drugoligaškog Bregantina uzet na pozajmicu u trajanju od godinu dana. Oumaru Abubakar je potpuno Partizanov, pošto je provereni kamerunski centarfor prethodno okončao saradnju sa Beverenom. Još ako se uspešno završi saga sa napadački orjentisanim vezistom Gabrijelom Markinjosom, pa Brazilac dođe na pozajmicu iz Al Nasra, ovo leto moglo bi da bude upamćeno po navali stranaca u Partizan.

Pitanje je, međutim, da li bi tako bilo da su crno-beli uspeli u nameri da dovedu Nikolu Stoiljkovića (Čukarički), Mijata Gaćinovića, Marka Ivanića (Vojvodina), Miloša Krasića (Fenerbahče), Marka Lomića (Mordovija), Nemanju Mihajlovića (Rad)….koji su “targirani” pre nabrojanih stranaca. A čija se obeštećenja, visina plata, pa i želja za inostranim angažmanima, nisu uklopili u planove tj. realne finansijske mogućnosti Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari