Tri u ovom trenutku sigurno najbolje evropske ekipe imaće samo jednu želju na današnjem popodnevnom žrebu parova polufinala Lige šampiona u Nionu. Real, Barselona i Bajern pokušaće da trljanjem dlanova, držanjem figa ili na način samo njima svojstven, prizovu sreću koja će im u borbi za finale dodeliti Juventus. Italijanski šampion je u navedenoj konkurenciji možda za više nijansi slabiji tim, što se može zaključiti i na osnovu igre i kvaliteta partija prikazanih u četvrtfinalnom dvomeču sa Monakom (1:0, 0:0).

H3 { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }H3.western { font-family: „Arial“,sans-serif; }H3.cjk { font-family: „Arial Unicode MS“; }H3.ctl { font-family: „Mangal“; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Real, Barselona i Bajern spadaju u grupu timova koji su u poslednje četiri godine osvajali trofej Lige šampiona (četvrti je Čelsi). U odnosu na te tri ekipe Juventus se domogao polufinala najelitnijeg takmičenja posle dugih, većina Italijana će reći – predugih, dvanaest godina.

H3 { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }H3.western { font-family: „Arial“,sans-serif; }H3.cjk { font-family: „Arial Unicode MS“; }H3.ctl { font-family: „Mangal“; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 1Real, Barselona i Bajern spadaju u grupu timova koji su u poslednje četiri godine osvajali trofej Lige šampiona (četvrti je Čelsi). U odnosu na te tri ekipe Juventus se domogao polufinala najelitnijeg takmičenja posle dugih, većina Italijana će reći – predugih, dvanaest godina.

Stara dama je te 2003. dogurala do finala u kome je poražena od Milana na “Old trafordu” posle izvođenja penala. Prethodno je eliminisala Barselonu i Real, međutim usledila je smena generacija, zatim “Kalčopoli”, afera nameštanja utakmica zbog koje su Juventusu oduzete dve titule, zatim seliba u Seriju B, a potom i višegodišnje dizanje crno-bele kule iz pepela. Juventus je poslednje četiri godine apsolutno najbolja ekipa u Italiji, zlobnici će reći u nikada slabijoj konkurenciji sa prosečnim Milanom i Interom, međutim u Ligi šampiona, do ove sezone, nije napravio značajniji rezultat. Dešavalo mu se da u konkurenciji Bordoa ili Galatasaraja ne prođe grupnu fazu, ali i da bez veće borbe položi oružje u četvrtfinalu. Zvezdice su im se ove godine osmehnule prilikom žreba za osminu, a zatim i za četvrtfinale najelitnijeg takmičenja. Stara dama je prvo eliminisala Borusiju iz Dortmunda u trenutku kada su se “milioneri” nalazili u strahovitom padu forme (2:1, 3:0), zatim i Monako u razigravanju za polufinale. Jedan pogodak u prvom susretu i to iz neopravdano dosuđenog penala, “mršav” je učinak crno-belih prilikom prolaska među četiri najbolje ekipe, što je povećalo nadanja Reala, Barselone i Bajerna da bi Juventus mogao da im bude idealan protivnik u nadmetanju za finale.


Usvojene promene u Ligi šampiona

Od sezone 2015/16 postojaće nosioci grupa u prvoj fazi takmičenja po promenjenom principu dodeljivanja te “povlastice”. Nosioci će biti aktuelni prvak Starog kontinenta i prvaci sedam najkvalitetnijih evropskih liga na osnovu koeficijenta koji UEFA određuje prilikom određivanja kvota za evrotakmičenja. Ako prvak Evrope ujedno bude najbolji u svojoj zemlji, nosilac će postati i prvak osme zemlje na listi nacionalnih koeficijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari