– Pet dana posle kontroverznog preokreta na Vračaru, i pobede kao formalnog gosta Crvene zvezde na prvenstvenoj premijeri protiv OFK Beograda sa ubedljivih 6:2 (0:2), na uzavreloj srpskoj fudbalskoj pozornici još uvek se ne nazire kakav će biti epilog nakon brojnih sumnji u regularnost utakmice. U Crvenoj zvezdi, a to se odnosi pre svega na generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, poručuju da su rekli sve što su imali na vanrednoj konferenciji za novinare. Tada je Terzić naglasio da je Zvezda pobedila časno i pošteno, teško optuživši predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića, komesara za integritet Milivoja Mirkova i potpredsednika Partizana Milorada Vučečića, da u sprezi pokušavaju da diskredituju naš najtrofejniji klub i to uoči fudbalskih izbora na svim nivoima u Srbiji.

Terzić je, dan kasnije, u neformalnom razgovoru s pojedinim novinarima rekao da svi znaju kako je Partizan „otimao titule“ i to bar u pet-šest sezona u periodu Karadžićeve skoro osmogodišnje vladavine, i da to, u stvari, treba da bude predmet istraga nadležnih državnih organa. Takođe, u Crvenoj zvezdi ističu da je Karadžić obmanuo javnost porukama da će Evropska fudbalska unija (UEFA) i Interpol da se pozabave mečom OFK Beograd – Crvena zvezda zbog navodnih enormnih uplata na kladionici, kao i da upravo Karadžić bezuspešno pokušava da alarmira UEFA, ali da nema nikakvih dokaza za ono što govori. Takođe, Zvezda se poziva i na izjavu direktora Superlige Srbije, pošto je Vladimir Bulatović kazao da zvanična lica sa utakmice nisu dostavila nikakve primedbe, tako da nema razloga za pokretanje postupka.

Ipak, posle svega je ostao mučan utisak, jer se već pet dana uopšte ne piše o fudbalu, već o mutnim radnjama i nameštanju utakmica u Srbiji. Na kladioničarsku mafiju još nije udareno, a potpredsednik Crvene zvezde i odnedavno FS Srbije, zadužen za domaća takmičenja, Slaviša Kokeza poziva na popuštanje tenzija, pogotovo u odnosima dva naša najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana. Međutim, strasti su se toliko razbuktale, pale su teške reči sa svih strana, pa postoji bojazan da fudbal na ovdašnjim prostorima bude doveden do apsurda, ako već i nije. Iskrenim ljubiteljima najpopularnijeg svetskog sporta sve ovo se toliko zgadilo, i to ne od pre neki dan, da više i ne dolaze na stadione. Kada se javnost ustalasa, a to se dogodilo već na samom početku šampionata, onda gotovo da nema nevinih, iako nam glavni akteri nadmeno drže predavanja o poštenju, moralu, svaljujući svu krivicu na svoje „večite rivale“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari