Fudbaleri Partizana načinili su važan trokorak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona pošto su u prvom meču pred svojim navijačima savladali HB Toršavn sa 3:0. Ipak, trener crno-belih Marko Nikolić ne gleda na putovanje na Farska Ostrva kao na egzotičan izlet, već traži od svojih igrača da pruže maksimum i ostvare pobedu i u sutrašnjem meču.


– Sve misli su nam usmerene ka ovoj utakmici. Protivnik je pokazao da je čvrsta ekipa i Partizan mora da vodi računa o rejtingu kluba i srpskog fudbala. Tražimo pobedu i bez obzira na rezultat iz prve utakmice ne idemo na Farska Ostrva na izlet u severne krajeve. Treba da verujemo u sebe i promenimo ovu sliku koja ne izgleda baš lepo. Imam dosta poverenja u svoj tim i nikome se nećemo predati dok se ne izmerimo na terenu – istakao je Nikolić, koji je potvrdio da bi bio zadovoljan ako bi uskoro dobio još po jednog fudbalera u svakoj liniji, jer je u Humsku od početka prelaznog roka stigao samo Slovenac Branko Ilić, koji bi sutra mogao da debituje u dresu novog kluba.

Iako u Partizanu to niko ne želi da prizna, misli su već na putu ka Bugarskoj, gde je potencijalni protivnik u trećoj rundi kvalifikacija Ludogorec poražena na startu šampionata od novajlije Haskova sa 1:0. Bugarski prvak je prošle sezone zaustavio crno-bele na međunarodnoj sceni, zbog čega je motiv srpskog viceprvaka dodatno ojačan. Ipak, da bi se izborili za priliku za revanš, 29. ili 30. jula u Bugarskoj i 5. ili 6. avgusta u Beogradu, crno-beli moraju da sačuvaju koncentraciju protiv simpatičnih Farana, koji će u Toršavnu biti domaćini na terenu sa veštačkom travom. Zbog toga je ekspedicija crno-belih poslednje treninge obavila u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi kako bi što spremnije dočekala sutrašnji duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari