Nalet samopouzdanja oseća se u redovima Čelsija, posebno od kada su izabranici Žozea Murinja iskoristili kikseve Arsenala i osamili se na vrhu tabele. Londonski tim ima priliku za još jednu pobedu protiv Totenhema, jer pored podrške navijača u korist će im ići i promenljiva igra „pevaca“ u poslednje vreme, iako je taj tim najbolji u gostima, sa čak 29 osvojenih bodova na strani ove sezone.

Iako je postojala mogućnost da Eden Azar ne bude u sastavu zbog lakše povrede koju je zadobio u prijateljskom meču Belgije i Obale Slonovače, on će ipak igrati protiv Totenhema zajedno sa srpskim reprezentativcima Branislavom Ivanovićem i Nemanjom Matićem, na kojeg su svi posebno fokusirani od kada je došao i prikazivao odlične partije.

U Seriji A svakako će najzanimljiviji duel biti između Juventusa i Fiorentine, dok jedini srpski trener u najjačem italijanskom šampionatu, Siniša Mihajlović, dočekuje Livorno koji je u rizičnoj situaciji i blizu je zone ispadanja, dok je bivši selektor Srbije Sampdoriju „odvukao“ ka prvih deset. Ni duel drugog i trećeplasiranog tima, Napolija i Rome neće biti manje zanimljiv. Napoli ne zna za poraz od početka februara, dok je „vučica“ poslednji put poražena upravo od ovog tima u okviru italijanskog kupa sa 3:0.

Vodeća trojka u španskoj Primeri, Real, Barselona i Atletiko, izraziti je favorit u mečevima protiv Levantea, Valjadolida i Selte. Ipan, ni za jedan tim nema opuštanja jer je svaki bod bitan za izbijanje na čelo tabele i što bolji ulazak u finiš prvenstva.

Već je gotovo sigurno da će Bajern ponovo biti šampion Nemačke, jer ima 20 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, pa sebi može da dozvoli opuštanje, dok će Volfsburg na svom terenu dati sve od sebe da trijumfuje jer mu je svaki bod bitan za plasman u evropska takmičenja.

Šampionska trka u Francuskoj lagano gubi na atraktivnosti, jer je Pari Sen Žermen pobegao osam bodova drugoplasiranom Monaku nakon što su „kneževi“ u prošlom kolu izgubili od Sent Etjena. U ovoj rundi Parižani će putivati na noge Bastiji, za koju sve ređe nastupa bivši srpski reprezentativac Miloš Krasić. Monako bi mogao da se vrati na pobednički kolosek, pošto će dočekati ekipu Sošoa, koja je u dobroj formi, ali i dalje u zoni ispadanja. Filip Đorđević, napadač „orlova“ i strelac pobedonosnog pogotka u meču između Srbije i Republike Irske, biće u timu Nanta nakon tri nedelje odmora pošto je morao na „hlađenje“ jer je loptom zamahnuo ka glavnom sudiji u meču sa Lionom. Nant je u očajnoj seriji rezultata, koju bi da prekine kod kuće u duelu sa Ajačiom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari