Mladi fudbaleri Crvene zvezde silno žele pobedu u sutrašnjem derbiju na Marakani, ali želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Crveno-beli zaostaju čak pet bodova za vodećim Partizanom, pa ni trijumf u međusobnom duelu nije garancija za odbranu titule. Ipak, sa osvojena tri boda u okršaju s najvećim rivalom na domaćoj sceni, naš najtrofejniji klub bi mogao da dobije snažan vetar u leđa u završnici šampionata. Na popodnevnom treningu uz ekipu su prekjuče bili glavni čovek kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić, ali i počasni predsednik Dragan DŽajić, predsednik Svetozar Mijailović, Blažo Raosavljević, zadužen za sportska pitanja i najaktivniji veteran Vladica Popović, koji je odnedavno zakoračio u devetu deceniju života.

H3 { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }H3.western { font-family: „Arial“,sans-serif; }H3.cjk { font-family: „Arial Unicode MS“; }H3.ctl { font-family: „Mangal“; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Tradicija u derbijima je ubedljivo na strani Crvene zvezde: ukupan skor 60:44 u pobedama, uz 43 nerešena ishoda, a Zvezdin pozitivan bilans na domaćem terenu je još izraženiji: 37:15, uz 20 remija. Međutim, kada igrači izađu na teren našeg najvećeg stadiona, i to na premijeri otkako nosi naziv po Zvezdinoj prvoj „zvezdi” Rajku Mitiću, statistika odlazi u drugi plan, a fudbalsko umeće, borbenost, taktika, pa i sreća, odlučuju ishod novog, 148. prvenstvenog „večitog” derbija.
Za mnoge, a među njima nisu retki ni osvedočeni navijači Crvene zvezde, sadašnji igrački kadar crveno-belih ne uliva veliko poverenje. Mladi trener Nenad Lalatović je načinio određene pomake, ali nikako da oformi pobednički tim, makar za srpsku fudbalsku pozornicu. Nedavni neočekivani poraz u Novom Pazaru bio je veliki korak unazad, a sve osim Zvezdine pobede u derbiju značilo bi i definitivno opraštanje od borbe za prvo mesto. Pritisak će svakako biti veliki, pa ostaje da se vidi da li ovaj Zvezdin tim ima snage da se nosi i sa tim bremenom. Navijači Zvezde traže pobedu, i to po svaku cenu, pa je moguće da Lalatović već od početka utakmice pruži šansu dvojici napadača, tako da bi uz talentovanog Luku Jovića mogao da bude korpulentni Crnogorac Petar Orlandić.


Bez besplatnih karata

Upravni odbor Crvene zvezde je odlučio da nijedna ulaznica za predstojeći derbi ne može da se dobije besplatno, već da svaka mora da se plati. Cene karata su 500 dinara (severna i južna tribina), 800 (istok), 1.000 (zapad), 2.000 (VIP 1 i 2), 3.000 (VIP galerija). Na navijače oba kluba je apelovano da ranije dođu na stadion, kao i da koriste javni gradski prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari