Vladimir Petrović je u petak zvanično promovisan u novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Bivši trener Crvene zvezde i doskorašnji prvi stručnjak Temišvara, istakao je da je dolazak na klupu „orlova“ kruna njegove celokupne fudbalske karijere, koja traje već 38 godina.

Ovo je moje najveće priznanje. Nisam se uplašio, jer da je tako ne bih ni dolazio, a stanje u grupi nije alarmantno. Poštujem mog prethodnika Radomira Antića, pa on je trenirao Real, Barselonu, Atletiko iz Madrida. Veliki smo prijatelji, još se nisam čuo sa njim kako bih imao dodatni uvid u ekipu, ali sve igrače veoma dobro poznajem – istakao je Petrović u prvom obraćanju javnosti sa mesta selektora Srbije.

Popularni Pižon je napomenuo da će mu osnovni zadatak biti da povrati pozitivnu atmosferu u i oko reprezentacije.

– Lepo je od predsednika Saveza što ne želi da mi stvori pritisak odlaska na Evropsko prvenstvo, ali ja ne volim da gubim i pokušaću da ostvarim što bolje rezultate. Verujem da ćemo imati uspeha u ovim kvalifikacijama, a prvi cilj mi je da popravim atmosferu jer je to uslov svih uslova – jasan je Petrović.

Četvrta Zvezdina zvezda smatra da nema puno vremena za velike rezove u igračkom kadru, ali će pokušati da popravi igru po bokovima.

– Najveći deo igrača će ostati, ali nam trebaju bekovi. U subotu putujem u Moskvu da vidim Lomića, takođe i desni bek je poželjan zbog upotrebljivih centaršuteva ka Žigiću, dok su nam krila dobra. Drago mi je zbog Stojkovića, golmani su nam uvek bili problem, a on je pokazao da se nalazi u dobroj formi i biće na spisku. Kleo je dobio srpski pasoš, ali još je rano govoriti o pozivu za njega. Što se tiče stručnog štaba, ima vremena, odlučiću. Trenera Jankovića poznajem jer sam ga trenirao i cenim ono što je napravio – rekao je Petrović.

Novi selektor se dotakao teme o brojnim menadžerima koji su dok je trenirao Crvenu zvezdu hteli da mu se mešaju u posao.

– Nikada nisam imao problem sa menadžerom, mada ako je igrač dobar onda će to doći spontano. Trenerski posao je svuda isti, priznajem da nisam imao veliku karijeru, bio sam šampion u Belorusiji i Kini i drugi na Evropskom prvenstvu za mlade u Nemačkoj, ali smatram da mogu da ispunim zadatak – zaključio je 50. selektor nacionalnog tima od Kraljevine Jugoslavije do danas.

Debi protiv Estonije

Vladimir Petrović će debitovati na klupi seniorske reprezentacije Srbije 8. oktobra protiv Estonije u Beogradu, a četiri dana kasnije „orlovi“ igraju u Đenovi protiv Italije. Pižon je u dosadašnjoj karijeri vodio novobeogradski Radnički, Borac iz Banjaluke, Crvenu zvezdu, Bor, belorusku Slaviju, kineski Dalijen, seniorsku i olimpijsku reprezentaciju Kine, mladu selekciju SCG i rumunski Temišvar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari