U normalnoj situaciji, večerašnja utakmica fudbalera Crvene zvezde bila bi tek jedan više međunarodni ispit, ali za crveno-bele prvih 90 minuta borbe s Omonijom, za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, imaju drugačiju dimenziju. Posle prolaza Naftana kroz „iglene uši“ i opasnih lomova u igri u oba druga poluvremena protiv (samo) solidnih Belorusa, uzburkali su se duhovi na beogradskoj Marakani i oko nje, pa bi novi kiks mogao biti početak kraja još jedne evropske sezone nekadašnjeg kontinentalnog šampiona već u sezoni kupanja, ali i trenerske ere Roberta Prosinečkog, pa i uprave Zvezde, sa sve nedavno reizabranim predsednikom Vladanom Lukićem.

– Voleo bih da publika veruje u nas, što baš i nije bio slučaj u prošlom meču. Momci osećaju klub i grb i sigurno će „poginuti“ za njih. Fizički su već spremni, ali još uvek ne i psihički. Nadam se da će ovaj put odoleti pritisku, da neće više imati onakvih „prekida“ u glavama kao protiv Naftana i da ćemo svi zajedno napraviti ono što se od nas očekuje – priznaje i apeluje strateg petostrukog uzastopnog viceprvaka Srbije, koji je posle navijačkih zvižduka igračima i rukovodstvu na kraju revanša, pre par dana na vanrednom Upravnom odboru kluba morao da objašnjava bled start, a večeras će „promešati“ startnu jedanaestorku.

– Milan Jovanović nije bio spreman za revanš s Naftanom, ali sada jeste i počeće meč u paru s Maksimovićem – otkrio je Prosinečki, a prema nekim informacijama osim jednog štopera biće promenjen i desni bek (Vešović umesto Mikića), a za očekivati je i Kadua od prvog minuta u veznom redu.

Vojvodina protiv Rapida

I Vojvodina će večeras na teren i to u njenom Novom Sadu gde će posle eliminacije litvanske Suduve ugostiti bečki Rapid, takođe u trećem krugu trke za Ligu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari