S tri poraza, samo jednim bodom iz četiri meča, osam primljenih golova i tek jednim datim pogotkom, Partizanovi fudbaleri nemaju ni teoretske šanse da se zadrže u Ligi Evrope posle grupne faze mlađeg i slabijeg UEFA takmičenja, ali imaju 90 minuta da se pokažu u najboljem svetlu u večerašnjem duelu s velikim favoritom Totenhemom.

STADION: Vajt Hart Lejn u Londonu. KAPACITET: 36.763 mesta. SUDIJA: Jevgenij Aranovski (Ukrajina).

TOTENHEM: Loris, Dejvis, Vetogen, Facio, Noton,

Stambuli, Bentaleb, Lenon, Paulinja, Taunsend, Kejn. Trener Maurisio Poketino.

PARTIZAN: Lukač, Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov, B. Ilić, Marković, Grbić, A. Živković, Ninković, Škuletić. Trener Marko Nikolić.

 

Ako im dozvole slavni engleski domaćin i problemi s povredama, uz “kaliranu” takmičarsku težinu gostovanja na Vajt Hart Lejnu i preostalih obaveza u važnijem nacionalnom prvenstvu, glavni razlog za šarenolik sastav startne postave crno-belih u petom kolu C grupe LE.

Neodlazak u London nezamenjivog zadnjeg veznog srpskog predstavnika Nikole Drinčića i, takođe, povređenog talentovanog krilnog igrača sredine terena Danila Pantića, odsustvo operisanog Miroslava Vulićevića, neprikosnovenog na poziciji desnog beka, selidba velemajstorskog organizatora igre Saše ilića i prekaljenog napadača Danka Lazovića na klupu ne znače, međutim, da “parni valjak” nema ambicija i želja u “kolevci fudbala”.

– Očekuje nas jako teška utakmica s jednom od najboljih ekipa Engleske, koja će sigurno krenuti silovito, ne bi li što pre osigurala plasman u sledeću fazu LE. Mi smo rezultatski rasterećeni, ali imamo pravo da se nadamo hepiendu. Ako na pravi način uđemo u meč možda, uz malo sreće, stignemo do pozitivnog ishoda. Nije baš sve na njihovoj strani – smatra defanzivac mlade selekcije Srbije Lazar Ćirković, već neko vreme ušančen na poziciji desnog štopera Partizana.

I Saša Marković gaji nadu da bi njegov tim mogao da odoli desetoplasiranoj ekipi Premijer lige, kao što je u septembarskom remiju bez golova u Beogradu.

– Idemo na noge najatraktivnijem i najboljem rivalu iz grupe, ali bez namere da se unapred predamo. Naprotiv, želimo da se nadigravamo i, što da ne, uzmemo još neki bod. Pod uslovom da budemo maksimalni. I više od toga – priželjkuje ovaj kvaritelj igre čudo u režiji svog otpisanog tima, koji je dva dana pred put morao ponovnom pretnjom štrajkom da pažnju uprave, zaokupljene borbom za vlast na predstojećoj klupskoj izbornoj skupštini, skrene na očajnu finansijsku situaciju u svlačionici i Radnoj zajednici.

Mladi vezista Nikola Ninković jedan je od onih koji će pokušati da odbrani čast crno-belih i srpskog fudbala, odnosno iskoristi minutažu za ličnu promociju i, što da ne, neki transfer u inostranstvo.

– I pre početka grupne faze Lige Evrope znali smo da nemamo mnogo toga da izgubimo u konkurenciji Totenhema i Bešiktaša, a kada već nismo iskoristili našu šansu protiv, kvalitetom nam bližeg, Asterasa onda nam ostaje da probamo da se nadigravamo s Englezima.

Nikolić u „klubu 40“

Utakmica u Londonu biće 40. koju je s klupe vodio Marko Nikolić. Crno-beli su od zimskog dolaska tridesetpetogodišnjeg trenera iz Vojvodine zabeležili 29 pobeda, šest remija i četiri poraza, računajući sva takmičenja, uz gol razliku 86:29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari