Pobeda nad ekipom čija je ukupna tržišna vrednost manja od cene Partizanovog vunderkinda Lazara Markovića sigurno nije dovoljna za konačnu prognozu dometa crno-belih u ovim kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ni ta četiri gola u mreži Valete i devedesetominutna dominacija protiv prvaka Malte nisu za potcenjivanje. Na taj razmišljaju i u taboru srpskog prvaka posle već obezbeđenog učešća u treću rundu borbe za evropsku klupsku elitu.

– Teško da Valeta može biti reper za takvu vrstu procena, ali isto tako naši ljudi imaju previsoko mišljenje o sebi i nikako da shvate da danas svi igraju fudbal i ulažu u njega. Nikome nije lako dati četiri gola i stvoriti još najmanje toliko šansi, a momci su stvarno bili dobri u obe faze igre. Zadovoljan sam odbranom koliko i napadom, a posebno ozbiljnim pristupom protivniku i zadatim obavezama. Tim će tek da raste, a do prvog meča sa sledećim rivalom možemo i moramo biti 20 odsto bolji nego što smo sada – podvlači crtu ispod prve takmičarske utakmice u novoj sezoni trener „parnog valjka“ Vladimir Vermezović.

Sledeći šefovu „nit“, iskusni povratnik Goran Lovre priznaje da im, bez obzira na ogromnu razliku u klasi, nije bilo svejedno pred gostovanje na Sredozemlju.

– Znali smo da smo bolji, ali i imali na pameti neka ranija loša iskustva s ekipama sličnog rejtinga. Zbog toga je bilo jako važno dobro ući u meč i na vreme otvoriti Valetu, što smo i učinili brzim golom Tomića, posle čega nam je sve išlo na ruku. Svi mi u Partizanu znamo da igramo dobar fudbal, pa mi glavni utisak nisu lepe akcije i golovi već naša timska i individualna agresivnost. Žao mi je samo što je u drugom poluvremenu malo opao ritam, odnosno što nismo dali još pogodaka – rezimira zadnji vezni crno-belih.

Ni Vladimir Volkov ne zaleće se s velikim rečima posle ubedljivog trijumfa.

– Dobro smo odigrali, ali ne možemo o našoj vrednosti suditi samo na osnovu duela s rivalom kao što je Valeta. Racimo, prošle godine u ovo doba Škendija je bila bolji i opasniji tim od Maltežana. Ipak, za pohvalu je to što smo uspeli u planu da već u prvoj utakmici obavimo najveći deo posla oko plasmana u sledeći krug – podvlači levi bek petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

To je stav i Stefana Šćepovića, koji je već na debiju pokazao da mi mogao biti pravo pojačanje u špicu crno-belih.

– Ova pobeda nam je bila potrebna zbog samopouzdanja za sledeće izazove u kvalifikacijama. Bili smo dobri, ali možemo biti još bolji – tvrdi mladi napadač.

Tomić misli na Smiljanića

Proslavljajući gol, Nemanja Tomić podigao je dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo „I u dobru i u zlu, tvoj brat je uvek tu. Nema predaje!!!“. Dan posle nije hteo da otkrije ime osobe kojoj je poruka namenjena, ali javna je tajna da se radi o njegovom velikom prijatelju i saigraču Milanu Smiljaniću, trenutno u trećem planu kod novog trenera.

Pobeda za Stojkovića

Vest o smrti majke golmana Vladimira Stojkovića prekinula je već u svlačionici proslavu trijumfa, a i juče su svi pričali o porodičnoj tragediji prvog golmana.

– Svi smo uz Stojketa. Nadamo se da će nam se brzo vratiti. Jak je on momak, koji je pregurao mnogo loših stvari u životu. Ovu pobedu posvećujemo našem drugu – u ime svih kaže njegov cimer Goran Lovre, koji će danas s velikom delegacijom kluba prisustvovati sahrani Kose Stojković u Loznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari