Posle pauze od dvadeset dana na redu su mečevi trećeg kola Lige šampiona. Od večerašnjih mečeva izdvajaju se dueli Rome i Bajerna u Grupi E, odnosno Barselone i Ajaksa u Grupi F. CSKA će pokušati da iznenadi Mančester siti, koji poslednje tri sezone ništa značajnije nije uradio u najelitnijem takmičenju.

Kao šampion Engleske Siti je toliko podbacio u prva dva kola da večeras jednostavno mora da dobije, u suprotnom, lako bi mogao da po treći put takmičenje završi u grupnoj fazi. Maribor ide na noge Čelsiju, jednom od favorita za trofej „uška“ ove sezone, a zanimljivo bi moglo da bude i u Portu gde će domaćin ugostiti Atletik Bilbao.

Roma nakon pobede nad Kjevom (3:0) u poslednjem kolu Serije A orno dočekuje Bajern, koji je „isprašio“ Verder šesticom u poslednjoj proveri pred gostovanje u Rimu. „Vučica“ na startu sezone sigurno igra najlepši fudbal u Italiji. Trener Rudi Garsija uspeo je u svojoj drugoj godini na klupi Rome da u potpunosti implementira stil igre kojim je, predvodeći Lil, zadivio sve u Francuskoj. Dok je vodio francuski tim u Ligi šampiona, u dva navrata poražen je od Bajerna, a posebno pamti drugi meč kada je iz Minhena ispraćen sa ubedljivih 6:1.

„Vučica“ igra ofanzivno, vrlo nadahnuto, sa visokim presingom na protivničkoj polovini. Najveća mana im je što u sastavu nemaju vrhunskog napadača, pa najisturenijeg često igra Toti ili talentovani Destro. Posebno su se naoštrili na Bajern, nakon „nesportskih“ komentara njihovog bivšeg štopera Medhija Benatije po prelasku u redove minhenskog velikana. Roma je u prvom kolu trijumfom od 5:1 nad CSKA ostvarila svoju najubedljiviju pobedu u osmogodišnjoj istoriji učestvovanja u Ligi šampiona. Čuveni Toti sa Romom je u četiri navrata igrao protiv nemačkih klubova i nijednom nije izgubio. Bajern dolazi u Rim osokoljen formom, ali i činjenicom da na poslednjih 11 gostovanja u Ligi šampiona nije doživeo poraz. Gvardiola je kao igrač nastupao za Romu u sezoni 2002/03, a večeras će izvesti sastav bez povređenih Martineza, Švajnštajgera, Batštubera i Alkantare. Gece se nalazi u odličnoj formi, kao i Levandovski. Njih dvojica, uz Milera biće najveća opasnost po Rominu poslednju liniju, koja je možda i najslabiji deo tima.

Barselona, rezultatski gledano, dobro gura, međutim, poraz od PSŽ u drugom kolu Grupe F, ujedno i najraniji u grupnoj fazi Lige šampiona od 2001, pokazao je brojne slabosti, tačnije stare boljke u odbrani Katalonaca koje nisu rešene ni dolaskom Matijea, iskusnog štopera, odnosno levog beka. Detalj sa poslednjeg meča protiv Eibara, kada je Mesi odbio da bude zamenjen, uprkos tome što ga je trener Luis Enrike lepo zamolio, navodi na zaključak da atmosfera nije dobra, odnosno da Enrike, kao ni Tata Martino, njegov prethodnik, nemaju autoritet u ekipi, barem kada je Mesi u pitanju. Katalonci dosta osciliraju, uopšte nisu ubedljivi, niti dominantni. Teško pronalaze rešenja u završnih 20 metara, a pritom je dosta njih nezadovoljno statusom, počevši od Ćavija. Barselona i Ajaks sastali su se u grupnoj fazi Lige šampiona i prošle godine. Barsa je bila ubedljiva kod kuće (4:0), dok je Ajaks slavio u Amsterdamu (2:1). „Kopljanici“ su zadržali okosnicu tima, koju čine čak četvorica danskih reprezentativaca, kao i korpulentni islandski napadač Sigtorson, odnosno holandski dvadesetjednogodišnji ofanzivni vezni Devi Klasen.

Bavarci u poseti papi

Papa Franja ugostiće delegaciju minhenskog Bajerna dan nakon njihovog meča sa Romom u Rimu. Poznato je da papa Franja voli i prati fudbal, tako da će jedna od tema sa delegaciojm Bajerna biti i duel između italijanskog i nemačkog velikana.

Mažić sudi u Atini

Milorad Mažić, koji je u subotu peti put zaredom sudio večiti derbi, delegiran je za duel između Olimpijakosa i Juventusa, koji je na programu u sredu (20.45). Njemu će na stadionu „Jorgos Karaiskakis“ u Pireju pomagati Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, za četvrtog sudiju određen je Dejan Petrović, dok će iza gola biti Danilo Grujić i Dejan Filipović. Mažić je u prošlom kolu Lige šampiona sudio meč na Kipru između Apoela i Ajaksa (1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari