Mada su oba tabora sve karte bacili na večiti derbi, razmišljajući o mogućim džokerima kojima bi iznenadili komšiju, prokrčivši put do titule, poraz Partizana od Napretka, odnosno pobeda Crvene zvezde protiv Radničkog iz Niša u 25. kolu Jelen Superlige umanjili su samu aromu najvećeg fudbalskog događaja u Srbiji. Iako je pobeda u derbiju stvar prestiža i bez sumnje najveći motiv fudbalerima, ali i njihovim menadžerima, jasno je da subotnji 146. susret Partizana i Crvene zvezde (19.00) neće odlučiti o tituli.


Crveno-beli trenutno imaju šest bodova prednosti u odnosu na šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije, ali ni eventualni trijumf na stadionu Partizana ne bi bio garancija titule, jer Zvezda u poslednja četiri kola ima znatno teži raspored u odnosu na crno-bele. Očekuju je čak tri duela sa timovima koji se bore za opstanak u ligi, dok u poslednjem kolu gostuje Vojvodini, koju dugo nije pobedila u Novom Sadu. U taboru Crvene zvezde nije zavladala euforija, niti jedan vid opuštanja posle trijumfa protiv Nišlija, što je samo pokazatelj svesti da je put do 26. titule i dalje prepun krivina.

– Lakše nam je sada kada pred derbi imamo ovoliku prednost, ali tek ćemo se pripremati za taj duel. Isti će biti pristup. Što manje budemo računali šta i kako, to će biti bolje za nas. Moraćemo dobro da se pripremimo, jer je derbi specifična utakmica – oprezan je bio Slaviša Stojanović nakon 15. vezane pobede njegovih fudbalera, što je trenutno najveći niz uzastopnih trijumfa jednog kluba u Evropi kada je reč o elitnom rangu.

U odnosu na Zvezdu, koja će pred derbi biti jača za Mijailovića, Petkovića i Kasalicu, Partizan će biti oslabljen neigranjem Saše Ilića, koji je u Kruševcu zaradio četvrti žuti karton, a samo dobrom voljom sudije Anđelovskog nije dobio direktan crveni, s obzirom da je bez lopte namerno udario protivničkog igrača, što je nedopustiv gest za jednog tako prekaljenog fudbalera. Crno-beli su u najavi večitog derbija pokazali brojne slabosti u Kruševcu. Preterana nervoza, brojne nesportske gestikulacije, posebno Saše Ilića i Branislava Trajkovića, posledica su igračke nemoći i neubedljivosti.

– Kad je reč o našoj igri, utisci su veoma loši. Imali smo mnogo šansi da postignemo gol, ali smo ih propuštali. Nema nikakvih izgovora za poraz – realan je bio Marko Nikolić, koga očekuje dosta posla do subotnjeg meča, posle kojeg bi crno-beli, eventualnom pobedom, mogli da bodovni odnos sa Zvezdom vrate na stanje pre duela sa Napretkom.

FSS pomaže crveno-belima

Delegacija crveno-belih, pojačana generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem u sedištu Evropske fudbalske unije iznosi plan vraćanja dugova, kako bi srpski klub dobio evro licencu. Zajedno sa operativcima crveno-belih Miodragom Zečevićem i Stefanom Pantovićem, Laković će pred predstavnike UEFA izneti plan za rešavanje problema posle evidentiranog kršenja fer-pleja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari