Lopta se u utorak uveče zakotrljala na osam terena čime je počela nova sezona Lige šampiona u kojoj 32 ekipe imaju želju da prođu u veliko finale u Berlinu i svrgnu Real Madrid sa trona. To je san o kojem mogu da maštaju svi, ali je realan samo za najveće ekipe Starog kontinenta poput Čelsija, Barselone, Bajerna i Juventusa. Međutim, ekipe iz drugog plana su u uvodnim mečevima potvrdile da neće biti lak zalogaj daleko bogatijim protivnicima.


To se pre svega odnosi na debitanta Ludogorec koji na Enfildu nije odustajao od svoje taktike i posustao je tek u zaustavnom vremenu i to sa bele tačke iz sumnjivog penala posle nesporazuma štopera i golmana. Zato ne čudi što je trener bugarskog tima nakon gostovanja Liverpulu izjavio da imaju nameru da pokažu zube svima u grupi B, doduše pitanje je kako će to izgledati kada se sretnu sa Realom koji je deklasirao Bazel (5:1).

– Nisam video veliku razliku između nas i njih. Ponosan sam na igrače. U kakvom su samo ambijentu igrali, na kakvom stadionu, protiv petostrukog prvaka Evrope. Bili su ravnopravni, imali smo šanse i bili smo hrabri, kombinovali smo i nismo otvarali prostor napadačima Liverpula. Sada će svi drugačijim očima gledati Ludogorec. Optimista sam, radim sa mnogo dobrih igrača koji mogu da se dokažu na visokom evropskom nivou – istakao je nakon meča na Enfildu trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev.

Sa još više optimizma sigurno razmišlja i trener Olimpijakosa nakon što je sačuvao ceo plen protiv Atletika koji je u novu sezonu ušao da bez pogovora prođe u narednu fazu. Konkurencija u grupi A je velika jer Juventus namerava da se vrati na velika vrata međunarodne scene, dok će Malme želeti da svima pomrsi račune velikanima. Zato ne čudi izjava trenera „Stare dame“ Masimilijana Alegrija da u Ligi šampiona nikad nije lako, ali da i oni mogu mnogo bolje od igre kojom su savladali Šveđane sa 2:0.

– Ništa nije jednostavno u Ligi šampiona. Znali smo njihove mane i prednosti tako da smo se fokusirali na tehniku i na brz protok lopte. U drugom poluvremenu bolje smo kontrolisali meč i došli do pobede, ali mogli smo da damo još koji gol. Grupa će biti veoma komplikovana, ali se Juventus neće opuštati i mislim da imamo kvalitet za prolaz dalje – naglasio je Alegri, svestan činjenice da su prošle godine bili u sličnoj situaciji a da su nastup završili u grupi iza Reala i Galatasaraja kojem mnogi nisu davali puno šansi.

Milivojević: Velika pobeda

– Dali smo svoj maksimum kako bismo zabeležili pobedu protiv velikog rivala. Samo tako smo mogli da savladamo Atletiko. Već razmišljamo o sledećem meču protiv Malmea, ali ne smemo da zapostavimo ni domaće prvenstvo. Sjajno sam prihvaćen u novom klubu, kao da nisam skoro došao – rekao je srpski internacionalac Luka Milivojević nakon debija za Olimpijakos u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari