Fudbaleri Zenita i Porta napravili su najbolji posao u sinoć odigranim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona pošto su jedini ostvarili pobede, i to u gostima.

Zenit je slavio u Liježu protiv Standarda sa 1:0, a strelac je bio Šatov još u 16. minutu. Identičnu pobedu u Lilu upisao je Porto zahvaljujući preciznosti Erere posle jednog sata igre.

Tri meča završena su nerešenim rezultatom 1:1. Seltik je vodio u Mariboru od šestog minuta kada je pogodio Mekgregor, ali je samo osam minuta kasnije izjednačio Bohar. Gosti su imali prednost i u Bratislavi, jer je BATE Borisov u 44. minutu poveo autogolom Jablonskog, ali je iskusni Vitek u 80. minutu vratio nadu Slovanu da prvi put u klupskoj istoriji može do grupne faze. Domaći navijači su se sinoć iskreno radovali samo u Danskoj, jer je Alborg preko Tomsena u 16. minutu poveo protiv Apoela, ali su Kiprani do važnog pogotka stigli u 54. minutu kada je precizan bio Oliveira.

Bura se nije stišala nakon meča koji su u utorak u Istanbulu bez pogodaka završili Bešiktaš i Arsenal. Menadžer londonskog kluba Arsen Venger glavnog krivca za bledu partiju našao je u srpskom arbitru Miloradu Mažiću, koji je u finišu meča isključio Arona Ramzija.

– Ni prvi, ni drugi žuti karton Ramzi nije zaslužio. Kada pogledate neke od faulova koji su bili načinjeni, prosto je neverovatno da smo otišli kući sa isključenim Ramzijem. U drugom poluvremenu, nastup sudije bio je veoma loš. Ramzijev drugi žuti karton, a ne mogu da shvatim otkud je stigla ta odluka, napravio je ogromnu razliku na terenu – „grmeo“ je Francuz posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari