Crvena zvezda počeće u četvrtak zvaničan nastup u novoj sezoni i to u Letoniji u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope gde će crveno-bele ugostiti Ventspils. Nakon generalne probe protiv svoje filijale Sopota (4:0) trener Zvezde Robert Prosinečki smatra da su njegovi momci u potpunosti spremni za dvomeč sa timom koji neguje rusku školu fudbala.


– Imamo dovoljno informacija, koje će nam pomoći da spremimo taktiku za taj dvomeč. Rival nije atraktivan po imenu, ali može da bude neugodan ukoliko mu se to dozvoli. Nisam od onih koji se zavaravaju da ćemo bez dobrog učinka da slomimo otpor Ventspilsa. Biće potrebno mnogo energije i borbe na svakom delu terena. Međutim, na drugoj strani terena neće biti Totenhem ili Liverpul, koji ulažu stotine miliona. Motiv uvek postoji, a moja želja je da Zvezda stigne do Lige Evrope, uz malo sreće u žrebu – istakao je Prosinečki.

Strateg tima iz Ljutice Bogdana kaže da ima viziju startne postave, da je nastojao da dovede alternativna rešenja, kao i da na raspolaganju ima igrače koji shvataju njegovu filozofiju fudbala. On je još jednom ponovio da će Milan Vilotić i Li Adi na početku sezone biti u drugom planu, bez obzira na problem i nedostatak na poziciji štopera.

– Reč nikad neću da pogazim. Iako je interes kluba uvek iznad svega i svakoga, na početku sezone neću da računam na Vilotića i Adija. Rekao sam šta sam imao rukovodstvu i koji su razlozi da do daljeg njih dvojica budu u drugom planu. Nije normalno da Adi posle dva meseca odmora odmah bude u timu, totalno nespreman. Neka prvo nadoknadi propušteno i stigne ostale momke. Za to mu je potrebno oko mesec dana, a posle ću da izvagam. Kroz rad na treninzima i test mečevima pronašli smo nova rešenja i kada podvučem crtu, smatram da smo ušli u dobru formu. Poznato je da volim da često kombinujem i zato verujem da je svaki igrač važan za tim. Sada samo razmišljam kako da eliminišemo Ventspils – zaključio je Prosinečki.

Bez Ćosića u Letoniji

U prvom duelu dvomeča između Crvene zvezde i Ventspilsa Robert Prosinečki neće moći da računa na Uroša Ćosića. Mladi defanzivac je neophodan omladinskoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Rumuniji pa Zvezda neće moći da se osloni na njegove odbrambene kvalitete na premijernoj evropskoj utakmici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari