Ni gol minusa iz prvog meča (0:1) ni očajna igra tokom tih sat i po u Larnaki nisu promenili ubeđenje Partizanovog trenera Vladimira Vermezovića da će crno-beli preskočiti kiparski AEL i otići u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Nisam zadovoljan rezultatom, jer se u Evropi mora dati gol na strani. Ni igrom nisam zadovoljan. Planirali smo da ih umorimo pasovima na sredini terena i da pustimo njihove štopere da vode igru, ali nismo uspeli u tome, a sve što su oni napravili bilo je plod naših sporih reakcija u šesnaestercu. Ušli smo s previše respekta prema značaju utakmice i rivalima, za kojeg smo slušali da su moćni, opasni i crni. I zaista, nisu loša ekipa. Umeju da igraju na rezultat i fizički su jači od nas, međutim mi smo spremniji tim, koji je u sredu samo imao slab dan. Znam da će posle ovakve utakmice i poraza mnogi osporiti naš kvalitet, ali mi koji smo svakodnevno s ovim igračima znamo ono što drugi ne vide ili ne razumeju, a što mi daje pravo da verujem da smo bolji za ta dva potrebna gola razlike. Biće sve mnogo bolje pred našim navijačima – zvuči samouvereno strateg srpskog šampiona, koji će posle nepovezane, neagresivne i nekonkretne igre u prvoj utakmici možda posegnuti za nekoliko izmena sledeće nedelje.

– Bilo bi neozbiljno promeniti sedam, osam igrača za drugu utakmicu. Možda ću rotirati jednog, dvojicu, ali ne zato što sam ljut na bilo koga već zbog toga što će sistem možda biti drugačiji – najavljuje Vermezović, koji je juče stao u odbranu direktnog krivca za primljeni pogodak Nikole Aksentijevića.

– Nema razloga da bilo šta promenim u odnosu prema njemu. Nadam se da neće ni navijači – kaže Partizanov trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari