Ponosnim je Vojvodina u Torinu učinila svakog iskrenog ljubitelja fudbala u Srbiji. “Maleni” Novosađani “četvorkom” su prizemljili čuvenu Sampdoriju, koja se posle prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope ne može vaditi da je za blamažu kriva činjenica da utakmicu nije odigrala u svojoj Đenovi.

Kao u nekom odličnom vicu, čiji je sadržaj garancija dobrog smeha, tako je izgledala igra Voše u Italiji; svaki od četiri gola izmamljivao je osmeh pristalicama kvalitetne igre, svih 90 minuta u Torinu bilo je toliko sadržajno da je kraj duela zapravo označio početak depresije; adrenalinski šok bio je toliko jak onime što su prikazali Novosađani, iziskivao je višesatno preslišavanje onoga što je viđeno u Italiji jer su godine, možda i decenije prošle od poslednjeg trijumfa nekog našeg tima na terenu evropskog velikana sa četiri gola razlike. “Pet minuta” slave apsolutno pripadaju Ivaniću i saigračima, a o kojem satu ili danu više pričaće se nakon revanša u Novom Sadu narednog četvrtka. Aplauzi svih prisutnih u Torinu odlična su ilustracija urađenog na severu Italije.

– Naravno da je to san svakog igrača. Ne znam šta da kažem… Dali smo gol na vreme. Posle videli da možemo da igramo, opustili se i uživali. Nadam se da možemo tako svake nedelje, ali ovo je, ipak, bio poseban motiv. Uostalom mislim da smo i dobili utakmicu zato što smo više želeli ovu pobedu – u dahu je izgovorio kapiten Vojvodine.

Trener Zagorčić maksimalno je prostudirao napadačke karakteristike Ožegovića, još pre nego što ga je tokom leta doveo iz čačanskog Borca. Omalenom centarforu saigrači iz veznog reda konstantno su slali lopte po zemlji između dvojice štopera – u dubinu, što mu je omogućavalo da iskoristi startnu brzinu i u trku lomi čuvare. Njegova dva gola dokaz su da ove sezone neće biti isključivo zamena za Mrdakovića, koji je i dalje povređen.

– Osećaj je neopisiv. Svima nam je pao veliki kamen sa srca. Naporno smo radili za ovo, a i pričali smo već o tome, čini mi se da nas niko nije shvatao ozbiljno. Mnogo hvala našim navijačima koji su došli u Torino, jer smo samo mi i oni verovali da možemo do ovih 4:0. Znali smo protiv koga igramo, ipak su to Italijani. Znali smo da sa 1:0 ili 2:0 nismo završili posao i sve vreme smo to imali u glavi – podvukao je temperamentni centarfor, nekadašnji prvak Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije.

 

Ferero o Vujketu i Mihi



asimo Ferero, prvi čovek Sampdorije, veliki je šoumen koji izuzetno ceni ono što su Siniša Mihajlović i Vujadin Boškov uradili za klub iz Đenove: “Postoje stvari u životu na koje ne možete da utičete, ma koliko se trudili”, sa setom je prokomentarisao prelazak Mihajlovića ovog leta u Milan, a zatim se osvrnuo na rad Boškova: “Ogromnu emociju čuvam u sebi o njemu. Radi se o legendi kluba, koja nam je donela jedinu titulu i moramo da umemo to da cenimo”, iskren je Ferero.



Dominacija Srba



Italijanski mediji veličaju igru Vojvodine protiv Sampdorije; podsećaju da je tim iz Đenove šest godina maštao o izlasku u Evropu, a onda ih je Vojvodina odučila od fudbala. Apostrofira se dominacija Srba, podseća da je Vujadin Boškov slavu stekao upravo u Vojvodini, uz salve kritika na račun Valtera Zenge, naslednika Siniše Mihajlovića na klupi Sampdorije.

 



Zengi još sedam dana



asimo Ferero, predsednik Sampdorije, zajedno sa Karlom Ostijem, sportskim direktorom, Antoniom Romeijem, advokatom kluba, i Valterom Zengom, trenerom Sampdorije, sastančio je u petak pre podne, posle debakla od Vojvodine u prvom meču 3. kola kvalifikacija za LE. Zengi je data prilika da za sedam dana, odnosno posle revanša u Novom Sadu, uveri čelnike kluba da zaslužuje mesto trenera Sampdorije, u suprotnom Đenovljani će potražiti novo rešenje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari