Uvodni mečevi Lige šampiona doneli su manje-više očekivanu raspodelu bodova i poredak u svih osam grupa, ali su načini do kojih do njih došlo, pogotovo u sredu, bili iznenađujući.

Znalo se da je fudbal sa zapada Evrope kvalitetniji od istočnjačkog, ali niko sigurno nije očekivao da Porto deklasira BATE Borisov (6:0), odnosno da Roma ponizi moskovski CSKA (5:1). što je za posledicu imalo divljanje gostujućih navijača i kratkotrajan prekid meča. Međutim, vezista „vučice“ Miralem Pjanić smatra da je italijanski predstavnik potvrdio kvalitet koji ima, a da on nije mogao ranije da ispliva jer sistem fudbala u Seriji A to ne dozvoljava.

– Ovo je drugačije takmičenje i sve ekipe su pogodne za naš stil, jer u Seriji A se protivnici zatvore i teško je probiti njihovu odbranu. Tim je isti kao i prošle godine, ali sada imamo više alternativa i svakako želimo da napravimo mnogo. Igrali smo protiv dobre ekipe, ali na kraju se činilo lako jer smo igrali sa mnogo napora. Znamo da je ova grupa jako teška i pobeda na početku nam je dobro došla – istakao je Pjanić, svestan da će uprkos velikoj pobedi nastavak puta biti težak u konkurenciji Bajerna i Mančester sitija.

Ništa bolje nije prošao ni BATE Borisov protiv Porta koji je nastupom na evropskoj sceni najavio i juriš na tron portugalskog prvenstva, jer Benfika ne igra dominantno. U konkurenciji bledih Šahtjora i Atletik Bilbaoa Portugalci verovatno mogu da se „prošetaju“ do nokaut faze.

S druge strane, pobeda Barselone od samo 1:0 nad APOEL-om i to golom štopera Pikea iz prekida, odnosno bod Maribora iz susreta sa Sportingom, pokazali su da se niko ne sme otpisivati unapred, te da se pobeda mora zaslužiti. Zato čudi stav iskusnog Ćavija nakon susreta sa čvrstim Kipranima.

– Utakmica je pomalo bila dosadna, ali dobili smo i to je najvažnije. Mučili smo se. Pokušavali smo da kontrolišemo brz protok lopte i nismo uspeli. Jednostavno su nas blokirali – opisao je vrhunski vezista formaciju kojom se „mali“ klubovi suprotsavljaju „velikim“.

Londonski Čelsi nije igrao protiv „malog“ rivala jer je sa druge strane bio Bundesligaš Šalke, ali se i na tom meču videlo šta se dešava kada ne mogu da se sprovedu trenerske zamisli. Ishod je bio podela bodova na Stamford bridžu (1:1).

– Murinjo nam je ukazao na tromost u finišu prvog dela i da nismo ispunjavali ono što je tražio. Razočarani smo zbog činjenice da smo izgubili bodove u prvoj utakmici kod kuće. Igramo sjajno u Premijer ligi, a sada nismo uspeli da kaznimo protivnika i razočarani smo zbog primljenog gola – osvrnuo se kapiten „plavaca“ Džon Teri.

Džajić gledao Bajern

Bivši igrač i čelnik Crvene zvezde Dragan Džajić boravio je u Minhenu na poziv nekadašnjeg rivala a danas prijatelja Franca Bekenbauera i tom prilikom prisustvovao utakmici između Bajerna i Mančester sitija. Da bude zanimljivije, to je obelodanio Aleksandar Kolarov, srpski reprezentativac koji je igrao za gostujuće i poražene „građane“ (1:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari